Ruilen en retourneren online aankopen

Terugzenden vanuit België? Lees meer »

Artikelen kunt u binnen 14 dagen na ontvangst of na de afhaaldatum retourneren.

Bij deelleveringen gaat deze bedenktijd in zodra u het laatste artikel uit uw bestelling heeft ontvangen. 

Algemene retourregels

 • Retourneert u uw bestelling in onze filialen, dan ontvangt u het aankoopbedrag direct terug.
 • Retourneert u uw bestelling via Kiala/UPS of PostNL dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Zodra wij het pakket retour hebben ontvangen, ontvangt u binnen drie werkdagen het aankoopbedrag op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Artikelen dienen ongebruikt, compleet, in originele staat, in originele verpakking (inclusief eventuele plastic hoes of stofzak) te worden geretourneerd.
 • Boeken, CD's, DVD's, games en cosmetica mogen alleen geretourneerd worden in ongeopende verpakking.
 • Bij beschadiging of incomplete artikelen wordt waardevermindering in rekening gebracht.
 • Artikelen zonder prijskaartje kunt u alleen retouneren in onze filialen. Wanneer het label of het prijskaartje ervoor zorgt dat het artikel niet goed beoordeeld kan worden, mag het label of het prijskaartje worden verwijderd. Het éénmalig aanpassen van kleding wordt niet beschouwd als gebruik.
 • Een Cadeaucard van de Bijenkorf kan niet worden geretourneerd.
 • Een Bongo-Beleveniscadeau kunt u alleen retourneren als het cellofaan om het doosje nog intact is en er verder niets beschadigd is.
 • Direct omruilen voor een ander artikel is alleen mogelijk in de filialen. 
 • Pakketten besteld via een andere webshop dan de Bijenkorf-webshop, kunnen niet worden teruggebracht in de Bijenkorf-filialen.
 • Bekijk de algemene voorwaarden van deBijenkorf.nl.

RETOURNEREN

Retourneren in een filiaal - Gratis

 • Vul het retourformulier in.
 • Het formulier en de artikel(en) kunt u retourneren bij de afdeling Klantenservice (locaties: de Bijenkorf-filialen).
 • Indien u heeft betaald met een Creditcard, dient u deze mee te nemen.
 • Bij terugname van het artikel door de Bijenkorf ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.
 • Uw retour wordt verwerkt. Kijk hier voor de geldteruggave op basis van betaalwijze.

Retourneren via PostNL (kosten voor eigen rekening)

U kunt uw artikelen aangetekend retourneren naar deBijenkorf.nl via PostNL. Het pakket wordt dan op eigen kosten retour gezonden.

 • Voeg het ingevulde retourformulier bij het pakket.
 • U kunt uw pakket op eigen kosten verzenden naar:
  de Bijenkorf
  Veerweg 16
  5145 NS Waalwijk
 • Geef uw pakket af bij een postkantoor (locaties: www.postnl.nl).
 • Bewaar het Track & Trace-nummer om uw pakket te kunnen volgen.
 • Zodra de bestelling retour is ontvangen, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.

Retourneren via een Kiala Punt/UPS Access Points - Gratis

 • Voeg het ingevulde retourformulier bij het pakket.
 • Plak de bijgeleverde Kiala-retoursticker over de sticker waar uw adres op vermeld staat.
 • Geef uw pakket af bij een Kiala Punt/UPS Access Point naar keuze (locaties: www.kiala.nl). U krijgt dan een ontvangstbewijs, bewaar deze goed.
 • Bewaar het retournummer om uw pakket te kunnen volgen.
 • Zodra de bestelling retour is ontvangen, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.

EXTERNE LEVERANCIERS

Retourneren van een artikel geleverd door een externe leverancier

Artikelen die rechtstreeks aan u zijn geleverd door een externe leverancier, kunt u retourneren via de desbetreffende leverancier. Let op: de retourprocedure verschilt per leverancier. Volg de retourprocedure en de contactgegevens van de leverancier die vermeld staan op uw pakbon.

Retourneren van een Diamond Point-artikel

Diamond Point is een apart sieradenmerk binnen de Bijenkorf, artikelen van Diamond Point zijn herkenbaar aan het merk dat op het doosje staat. Voor het retourneren van een Diamond Point-artikel kunt u kiezen uit verschillende retour mogelijkheden.

 • Het artikel zelf opsturen:
 • U dient uw bestelling onbeschadigd en voor zover mogelijk in originele verpakking, inclusief bijbehorend certificaat en een kopie van de factuur, naar het volgende adres te sturen:
  Diamond Point, T.a.v. afdeling retouren, In de Wolken 226, 1186 BP Amstelveen
 • Als u uw pakket op het postkantoor afgeeft, ontvangt u een verzendbewijs voorzien van een 3S-nummer. Bewaar dit bewijs zorgvuldig: het is mogelijk dat wij hier in een later stadium om vragen. De verzendkosten voor het retourneren van Diamond Point-artikelen zijn 6,95.
 • Retourneren in een filiaal:
 • U kunt het artikel retourneren bij de vestiging van Diamond Point in een de Bijenkorf-filiaal. Retourneer het artikel rechtstreeks bij een medewerker van Diamond Point (dus niet bij de afdeling Klantenservice).
 • Bij terugname van het artikel door Diamond Point ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.

Retourneren van Alternate-artikelen

 • U dient uw bestelling onbeschadigd te versturen, indien redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking, stevig verpakt en goed dichtgeplakt, naar het volgende adres:
  de Bijenkorf, Handelsweg 110, 2988 DC, Ridderkerk

Retourneren van verlichting (Flinders)

Flinders is de woonwinkel die voor de Bijenkorf designverlichting verstuurt. Mocht het artikel niet naar uw zin zijn, dan kunt u het binnen 14 dagen retourneren naar Flinders.

 • Meld bij de Flinders-klantenservice dat u uw bestelling wilt retourneren: telefonisch via 020-303 06 30 of per e-mail naar info@flinders.nl. U ontvangt per e-mail een bevestiging van het verzoek inclusief een retourcode.
 • Voeg het retourformulier toe aan het pakket en noteer onderaan de retourcode en het de Bijenkorf-ordernummer. Uw ordernummer vindt u in uw bevestigingsmail of in uw webshopaccount onder ‘Orderhistorie’.
 • Stuur het artikel onbeschadigd en in de originele verpakking terug naar:
  Flinders BV., Antwoordnummer 940, 1500 VB Zaandam
 • Nadat het pakket in goede orde is ontvangen, ruilt Flinders het artikel om (indien voorradig) of stort het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug op uw rekening.
 • Inpaktip: de artikelen van Flinders zijn vaak breekbaar. Hergebruik de originele verpakking inclusief het aanwezige verpakkingsmateriaal. Zo vermindert u de kans op beschadiging tijdens verzending aanzienlijk. U kunt ook verzekerd verzenden met PostNL.

Geldteruggave op basis van betaalwijze

Het bedrag dat u van ons tegoed heeft, wordt binnen 3 werkdagen overgemaakt vanaf het moment dat uw retour is verwerkt of uiterlijk 14 dagen vanaf het moment dat u de Bijenkorf op de hoogte heeft gebracht van de herroeping van uw aankoop.

BetaalwijzeGeldteruggave
De Bijenkorf Card: Het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op uw 'de Bijenkorf Card-rekening'.
Creditcard: Het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op uw creditcardrekening.
iDeal: Het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op de betreffende rekening. Indien u retourneert in één van de Bijenkorf-filialen, dan ontvangt u het aankoopbedrag direct terug in contant geld. Een bedrag boven de 500 - wordt teruggestort op uw bank - of girorekening.
Cadeaucard: U ontvangt dit bedrag terug in de vorm van een digitale Cadeaucard van de Bijenkorf. Deze wordt per e-mail verzonden en kan verzilverd worden zowel via de webshop als in één van onze filialen.
De Bijenkorf Card en Cadeaucard (gedeeltelijk): Het aankoopbedrag wordt teruggestort op uw 'de Bijenkorf Card-rekening'.
Punten: De uitgegeven punten worden teruggestort op de Bijenkorf Card.

Krijg ik mijn verzendkosten terug bij het retourneren?

Als u verzendkosten heeft betaald, krijgt u deze in de volgende gevallen terug:

 1. Een artikel uit de zending is beschadigd, verkeerd geleverd of op een andere manier niet correct geleverd. De verzendkosten worden in dit geval gecrediteerd op de betaalmethode van aankoop.
 2. U herroept uw order. In lijn met de wettelijke verplichting betaalt de Bijenkorf altijd zo snel mogelijk terug (zie hieronder voor de indicatie), maar altijd uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat u ons op de hoogte heeft gebracht van de herroeping van uw order. Als u de gehele zending wilt retourneren, heeft u drie opties:

  1. U kunt het pakket op eigen kosten retourzenden via bijvoorbeeld een postkantoor. De creditering van de artikelen en bezorgkosten vindt binnen 3 werkdagen na ontvangst van de retourzending plaats via de betaalmethode van aankoop (let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening). U dient het verzendbewijs te bewaren totdat het gehele aankoopbedrag is teruggestort.
  2. de Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren in een filiaal. U krijgt een voucher met de waarde van de verzendkosten. Deze kunt u inwisselen bij het plaatsen van uw volgende bestelling. U ontvangt de voucher binnen 7 dagen na inname van de retour. U dient uw retourbon te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.
  3. de Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren via een Kiala Punt/UPS Access Point. Zodra het pakket in goede orde retour is ontvangen, krijgt u een voucher met de waarde van de verzendkosten. Deze kunt u inwisselen bij het plaatsen van uw volgende bestelling. U ontvangt de voucher binnen 7 dagen na ontvangst van de retourzending. U dient het Kiala-verzendbewijs te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.

Wettelijke garantie

Bij aankoop van artikelen in de Bijenkorf-webshop is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie houdt in dat het artikel datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Er is geen wettelijke termijn aan deze garantie verbonden omdat het per artikel verschillend is wat de consument mag verwachten.

Uitzonderingen

Rond drukke periodes zoals de Drie Dwaze Dagen kan de afhandeling van uw teruggezonden bestelling vertraging oplopen. U wordt op de hoogte gehouden over de actuele levertijden in het bestelproces.