Uw selectie

Wis alles

Verlichting

Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in huis. Niet alleen het soort licht,
zoals LED-verlichting, maar zeker ook het design van de tafellampen, vloer-, wand- en hanglampen.
 
Nieuwe collectie
  • Nieuwe collectie
  • Prijs oplopend
  • Prijs aflopend
  • Merk oplopend
  • Merk aflopend
  • Aanbevolen

Verlichting bij de Bijenkorf

Wat voor verlichting en lampen je kiest, is afhankelijk van de plek in huis en wat je wilt bereiken. In de badkamer en werkkamer mag het licht fel zijn, terwijl je in de woonkamer waarschijnlijk liever wat zachtere sfeerverlichting hebt. Een dichte lampenkap zorgt ervoor dat het licht meer diffuus is, terwijl een spotje het licht heel specifiek ergens heen laat schijnen.

Het bekendste Nederlandse lichtmerk is Philips. Dit bedrijf uit Eindhoven mocht in 2012 de nieuwe verlichting van het Empire State Building in New York ontwerpen en verzorgen. Bij de Bijenkorf vind je verschillende Philips-lampen en –verlichting. De collectie is modern met veel rechte vormen en primaire kleuren. Ook verlichting, zoals spaarlampen en halogeenlampen, vind je in de Philips-collectie.

Artemide- lampen zijn zeer modern en eenvoudig. Alle lampen hebben organische vormen en basic kleuren zoals wit, zwart en grijs. Ideaal voor in een strak vormgegeven huis. Hoewel de simpele ronde lampenkapjes ook best zouden passen in een huis met meer romantisch interieur. Voor bijzondere lampen is Kartell een goed merk. Verschillende lampen hebben een kap van helder kunststof met ribbeltjes. Dit geeft een speels effect aan het licht.

Minimalistische lampen vind je bij Luceplan. De verschillende vloer-, tafel- en hanglampen ogen zeer eenvoudig met een klassieke, strakke lampenkap en dunne steel. Verkrijgbaar in rood, wit en zwart en dus ook erg geschikt voor huizen met een moderne inrichting. Verlichting in opvallende, organische vormen vind je bij Leitmotiv. Leitmotiv-lampen zijn opvallend en modern, maar ook een heel andere manier dan de lampen van Luceplan.