Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Hoe kies je de perfecte kleur lipstick?

Geschreven door

Karen, Content creator beauty

Op maandag 29 juli is het Lipstick Day. Bij de Bijenkorf vieren we van 24 t/m 29 juli Lipstick dagen online en in onze winkels. Bij aankoop van één lipstick van Bobbi Brown, Clinique, Estée Lauder, Tom Ford of M·A·C doneert de Bijenkorf één lipstick aan Pink Ribbon. De onderstaande tips helpen je jouw ideale match vinden door bij jezelf te blijven én af en toe een nieuwe stijl te ontdekken.

Warm of koel?

Is jouw huid net zo koel als die van een kikker of weergaloos warm? Er is een snelle manier om de ondertoon van jouw huid te achterhalen. Staan goudkleurige sieraden jou het beste? Dan ben je een warm kleurtype. Heb je liever een zilveren kleur? Dan heb je juist een koele ondertoon. Ontdek hier nog een paar handige feitjes.

  • Goud en zilver kun je ook vervangen voor de kleuren oranje en violet. Wat staat je beter?
  • Test je ondertoon altijd in het daglicht voor een realistisch beeld.
  • Onthoud dat je uiteraard elke kleur lipstick kunt dragen, zolang jij het maar mooi vindt.

Blond, bruin, zwart of rood?

Je huidskleur zegt veel over de perfecte kleur lipstick voor jou, maar wist je dat ook de haarkleur een rol speelt. Van blondines tot brunettes en redheads: er is een teint voor jullie allemaal.

  • Licht: kies voor nude, roze of perzik
  • Donker(blond): donkerrood, donkerroze en een roze-beige kleur staan jou mooi
  • Zwart: jij kan kleuren als bordeauxrood, bruin en fuchsia heel goed hebben
  • Rood: koper-en bronstinten op de lippen laten rossige haren extra stralen

Smal of vol?

Wat ook kan meespelen bij het kiezen van een nieuw lipstick is of je van jezelf smalle of wat vollere lippen hebt. Ook het effect wat je met de lipstick wilt bereiken kan doorslaggevend zijn. Over het algemeen doen lichte kleuren het beter op smalle lippen en donkere kleuren beter op vollere lippen. Een lipstick met glans doet de smallere lippen bovendien net even wat voller lijken. Een matte lipstick in een donkere kleur maakt je lippen juist wat smaller.

24 t/m 29 juli Lipstick dagen

Laat je inspireren door de top 10 lipsticks van de merken die deelnemen aan onze doneeractie