Advies Vind de perfecte geur voor jezelf of voor een ander

Geschreven door

Phoebe, Content creator beauty

Parfum is één van de meest populaire (en persoonlijke) cadeaus tijdens de feestdagen. Om onderscheid te maken tussen geuren wordt parfum onderverdeeld in geurtypes: bloemig, houtachtig, fruitig, oriëntaals, kruidig en fris. Bepaal eerst naar welk geurtype je op zoek bent door te kijken naar het favoriete parfum van jezelf of je geliefde, moeder, broer of vriendin.

bloemige parfums

Bloemige geuren worden als het meest vrouwelijke type parfum gezien. Het zijn vaak de wat meer zoete en poederige geuren en worden sterk geassocieerd met verleiding, romantiek en hartstocht. Denk aan – hoe kan het ook anders – de iconische Flowerbomb van Viktor&Rolf.

Houtachtige parfums

Mag je nieuwe parfum best ook iets mannelijks hebben? Dan is een houtachtige geur wat voor jou. Deze parfums zijn warm, puur, mysterieus en verrijkt met ingrediënten als sandelhout, cederhout en musk. Probeer eens NARCISO van Narciso Rodriguez, Amber Musk van AERIN of Mon Guerlain van Guerlain als je een houtachtig parfum zoekt.

Frisse parfums (en fruitig)

Fris en fruitige parfums geven een energieboost en staan er om bekend zich snel te verspreiden van jou naar je omgeving. Wat dacht je van Moonlight in Heaven van Kilian, SOLO van Loewe en Winter's Spring van Gucci Beauty met zijn heldere en vrolijke tonen.

Oriëntaalse parfums (en kruidig)

Oriëntaalse parfums komen overeen met kruidige parfums. Beiden doen ze denken aan Oosterse bloemen en Afrikaanse specerijen. Ze zijn net wat sensueler dan houtachtige geuren, denk hierbij aan Moscow Mule van Juliette Has a Gun en Santal 33 van Le Labo, maar ook Audacious, het parfum van NARS.

De lekkerste geuren voor hem

Een man met karakter kiest voor een bijzonder parfum. Laat je verrassen door het fantastische aanbod in geuren voor de avontuurlijke, sensuele en modebewuste man. Wat dacht je van bestsellers als Aventus van Creed, Colonia Intensa van Acqua di Parma en Homme van Costume International.

Extra advies over parfum

  • Spuit het parfum op verschillende tijdstippen op. Het verschil in lichaamstemperatuur heeft namelijk effect op de geur.
  • Shop een geur als je honger hebt, dan is je ruikorgaan op zijn scherpst
  • Loop door het parfum heen, in plaats van de geur op je lichaam te spuiten
  • Voor als je het echt nog niet niet wist; niet wrijven! Daar gaat ‘ie anders van ruiken.
  • Wissel van geuren om je hersenen te blijven prikkelen en je geur(en) te blijven ruiken
  • Vergeet niet onze top 10 damesgeuren en top 10 herengeuren te bekijken voor meer inspiratie

Cosmetica Alles voor de feestdagen

Creëer je eigen sprookje met betoverende make-up, de beste haarverzorging en de mooiste cadeausets voor onder de kerstboom Laat je inspireren