Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies BH-maat berekenen

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Wist je dat meer dan 70% van de vrouwen de verkeerde BH-maat draagt? Met deze tips en tricks kan je op de juiste manier je correcte BH-maat berekenen en voorkom je onnodige rugpijn, huidirritatie en snijdende bandjes.

BH maattabel

Bijna alle merken hanteren verschillende maten en plaatsen daarom bij hun producten op onze website hun eigen maattabellen. Deze geven aan welke maat je van dat specifieke merk moet hebben op basis van de volgende afmetingen: borstmaat en borstomvang.

Stap 1: borstmaat opmeten

De borstmaat, ook wel cupmaat genoemd, wordt gemeten over het ‘volste’ gedeelte van je borst. Haal het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren en trek het over het volste gedeelte rond je lichaam.

Stap 2: borstomvang opmeten

De borstomvang wordt gemeten net onder het volste gedeelte van je borsten. Haal het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren en trek het rond je lichaam.

3 redenen waarom je jezelf nu opnieuw zou opmeten

  • Rugpijn: het dragen van een te strakke BH kan veel druk uitoefenen op je ribben en onnodige rugpijn veroorzaken. Daarnaast heeft een te strakke BH invloed op de kwaliteit van je ademhaling, wat kortademigheid kan veroorzaken.
  • Hangende borsten: ook het dragen van een te losse BH kan bijwerkingen hebben. Vooral bij grote borsten zorgt dit niet voor genoeg steun en kunnen je borsten meer gaan hangen.
  • Huidirritatie: te strakke BH's zorgen voor extra wrijving tussen de stof en je huid, wat kan leiden tot vervelende huidirritatie zoals blaren, schuurplekjes en hyperpigmentatie.

Damesmaten Meer maatadvies

Ontdek ook hoe jij jouw juiste jurk- en broekmaat kan bepalen Lees meer