Advies Broekmaat meten

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Een broek online kopen zonder meteen meerdere maten te bestellen? Als je je juiste afmetingen weet dan vind je zo de perfecte broek voor jou!

De 3 afmetingen voor het opmeten voor een broek

Een goede of slechte pasvorm bepaalt je hele look, vandaar dat het belangrijk is om te weten welke maat je hebt. De meeste merken geven in hun maattabel de maten van hun jeans of broeken weer met W/L. De W staat voor de taillewijdte in inches en L voor de lengte van je benen. Heb je bijvoorbeeld een taillewijdte van 89 cm en een binnenbeenlengte van 82 cm, dan is je jeans- of broekmaat 32/32. De drie meest voorkomende afmetingen voor het opmeten voor een broek zijn: taillemaat, heupmaat en lengtemaat.

STAP 1: TAILLEMAAT METEN

De taille is het ‘smalste’ gedeelte van je bovenlijf. Haal het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren en trek het rond het lichaam. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.

STAP 2: HEUPMAAT METEN

De heupmaat wordt gemeten over het ‘wijdste’ gedeelte van je onderlichaam. Zet je voeten naast elkaar en haal het meetlint vanaf de achterkant over je billen naar voren en meet waar je dijen het volst zijn. Ook hier zorg je ervoor dat het meetlint horizontaal is en niet te strak getrokken wordt.

STAP 3: LENGTEMAAT METEN

De lengtemaat wordt gemeten van de bovenkant van je binnenbeen tot net over de enkel. het is aan te raden om hiervoor een stevige rolmaat te gebruiken.

Maattabel

Is het gelukt met het berekenen van de bovenstaande maten? Bekijk hierna de maattabel van het desbetreffende merk om de juiste maat te bepalen aan de hand van jouw afmetingen. Kijk goed of het merk gebruik maakt van confectiematen, Europese of internationale maten. Sommige merken maken alleen gebruik van één afmeting zoals de heupbreedte of de taillewijdte.

Damesmaten Meer maatadvies

Ontdek ook hoe jij jouw juiste jurk- en bhmaat kan bepalen