Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Geschreven door
AnitaRedacteur Mode

Hoe meet ik mezelf op voor een jurk?

Een goede of slechte pasvorm bepaalt je hele look, vandaar dat het belangrijk is om te weten welke maat je hebt bij het bestellen van een jurk online. Bijna alle merken plaatsen bij hun producten maattabellen die aangeven welke maat je van dat specifieke merk moet hebben op basis van jouw afmetingen.

De drie meest voorkomende afmetingen voor het opmeten voor een jurk zijn: borstmaat, taillemaat en heupmaat.

Stap 1: borstmaat meten

De borstmaat wordt gemeten over het ‘volste’ gedeelte van je borst. Haal het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren en trek het over het volste gedeelte rond je lichaam.

Stap 2: taillemaat meten

De taille is het ‘smalste’ gedeelte van je bovenlijf. Haal het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren en trek het rond het lichaam. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.

Extra tip: je kunt naar een kant buigen om je natuurlijke taillevouw te controleren.

Stap 3: heupmaat meten

De heupmaat wordt gemeten over het ‘wijdste’ gedeelte van je onderlichaam. Zet je voeten naast elkaar en haal het meetlint vanaf de achterkant over je billen naar voren en meet waar je dijen het volst zijn. Ook hier zorg je ervoor dat het meetlint horizontaal is en niet te strak getrokken wordt.

Jurk opmeten bij de Bijenkorf

Welke maat jurk heb ik?

Om uit te zoeken welke maat jurk je nodig hebt, is het van belang om jouw borstmaat, taillemaat en heupmaat te weten. Volg de stappen op de pagina en je weet jouw borst-, taille- en heupmaat.

Hoe weet ik welke maat jurk de juiste is?

Wanneer je de perfecte jurk gevonden hebt, kun je op de productpagina de jurken maattabel vinden die aangeeft welke maat je hebt op basis van jouw afmetingen.