Advies Alles over het overhemd

Leo, Content creator herenmode

Een overhemd is het meest veelzijdige item die je als man kan dragen. Zo draag je hem naar werk, op een feestelijke aangelegenheid of in je vrije tijd. Tijd dus om stil te staan bij verschillende soorten overhemden, pasvormen, eigenschappen én belangrijke stijltips.

De pasvorm

Een overhemd mag niet te los zitten, maar zeker ook niet te strak. Dit vind je precies terug in de regular fit, de meest gedragen fit voor heren. Het overhemd zit nonchalant over het lichaam.

Heb je een bredere bouw, een gezellig buikje of houd je gewoon van een losse pasvorm? Ga dan voor de comfort fit. Deze fit zorgt voor een ongetailleerde pasvorm en valt wijd over het bovenlichaam.

Ben je juist wel meer van de strakke overhemden? Kies dan voor een slim fit. Voor atletisch gebouwde heren die hun spieren willen accentueren bestaat er ook de extra slim fit.

Kraagtype

Het type kraag is een belangrijke eigenschap van het overhemd. In onze collectie overhemden tellen we vier verschillende types.

Bij een button down kraagtype kun je de kraag met knopen vastzetten aan het overhemd. Deze type vind je vooral bij casual overhemden. Deze boord is niet geschikt om met een stropdas te dragen.

De kent kraag is het meest voorkomende type kraag. De boord is geschikt voor zowel casual als zakelijk en kun je met of zonder stropdas dragen.

De cut away kraag is gemaakt om een stropdas bij je overhemd te dragen. De kraag loopt naar punten toe die wat verder uit elkaar staan dan bij de traditionele boord. Deze kraag is perfect om je stropdasknop mee te accentueren.

Bij de wide spread boord staan de punten van de kraag nog verder uit elkaar. Dit type is ideaal voor chique aangelegenheden. Een stropdas een must.

Het witte overhemd

Het witte overhemd is een must voor elke herengarderobe. Combineer hem met een colbert voor een professionele of feestelijke aangelegenheid of juist met jeans en klassieke veterschoenen in je vrije tijd. Draag je witte overhemd - altijd en overal - in je broek.

Het casual overhemd

Houd je toch meer van casual? Een overhemd met ruitenprint, een spijkeroverhemd of een gemaakt van jersey zijn dan uitstekende opties. Zowel stijlvol op een jeans als op een chino én je kunt hem gerust over je broek heen laten vallen.

Het feestelijke overhemd

Er stijlvol uitzien tijdens een avondje uit, bruiloft of kerst is zo gepiept met een overhemd. Ga voor een feestelijk overhemd in een glanzende stof of pak uit met feestelijk zwart. Ga je op chic? Steek je feestelijke overhemd in je pantalon en maak de outfit af met een horloge.

Stijltips

  • Stop je overhemd altijd in je broek. Een casual shirt kun je wel over je broek heen laten vallen.
  • Draag je een stropdas? Sluit dan alle knopen van je overhemd.
  • Zonder stropdas mag bij zakelijke aangelegenheden het bovenste knoopje open.
  • In je vrije tijd kun je ook de tweede en misschien zelfs het derde knoopje open houden.
  • Het onderste knoopje van een overhemd doe je altijd dicht, ongeacht de situatie.
  • De mouwen van een overhemd kan je gerust eens oprollen, ook op kantoor wanneer de bedrijfscultuur dat toelaat.
  • Een overhemd met een print? Goed idee voor in je vrije tijd en tijdens kerst. Kies voor een subtielere print bij een zakelijke aangelegenheid .
  • Manchetknopen zijn onmisbaar tijdens kerst en ook op kantoor zijn ze toegestaan.

Ben je benieuwd naar nog meer tips, specifiek voor jou? Maak dan gebruik van onze Online Personal Styling service.

Nog meer advies Hoe je juiste overhemdmaat bepalen

Bekijk hier de video en lees meer over hoe je je lichaam opmeet om de juiste overhemdmaat te bepalen

Lees meer

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Gratis levering & retour
naar Duitsland

Shop nu