Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Gecreëerd door
MaelaRedacteur Beauty & Lifestyle

Olaplex behandeling

Als je regelmatig een bezoekje brengt aan de kapper voor het oplichten van jouw lokken, dan ben je hoogstwaarschijnlijk al bekend met Olaplex. Olaplex is dé oplossing voor droog en beschadigd haar. Maar wat is het precies en nog belangrijker; hoe werkt het? De Bijenkorf deelt alle ins & outs van Olaplex No.0 tot en met No.8.

Hoe werkt Olaplex en wat zijn zwavelverbindingen?

Zwavelverbindingen zijn essentiële bouwstenen in de haarschacht en de structuur hiervan bepaalt de kwaliteit van jouw haar. Als jouw haar tekenen van beschadiging vertoont, kun je ervan uitgaan dat de zwavelverbindingen niet intact zijn. Olaplex spoort de gebroken zwavelbruggen op en herstelt deze naar hun oorspronkelijke staat.

Zwavelverbindingen raken beschadigd wanneer het haar veel heeft moeten doorstaan. Denk hierbij aan chemische behandelingen, het gebruik van hitte tools en de onvermijdelijke slijtage die wordt veroorzaak door alledaagse handelingen zoals het borstelen en wassen van je haren.

Voor welk haartype is Olaplex geschikt?

Olaplex herstelt ieder haartype wat chemische en/of hittebeschadiging heeft opgelopen, maar ook onaangeraakte lokken profiteren van Olaplex. Zelfs het meest gezonde haar vertoont op den duur tekenen van slijtage en zal opknappen na het gebruik van de Olaplex haarverzorging. Olaplex is dus geschikt voor alle haartypen die een vorm van beschadiging ondervinden.

Ook kan Olaplex gebruikt worden wanneer jij je haar graag chemisch wilt laten behandelen, maar de huidige staat en kwaliteit van jouw haar dat niet toelaat. Olaplex bouwt de kracht, structuur en integriteit van het haar opnieuw op, tot het punt dat het haar weer een chemische en/of kleurbehandeling kan ondergaan.

Olaplex behandeling in de salon

Het complete Olaplex systeem bestaat uit 8 stappen, waarvan No.1 en No.2 plaatsvinden in de salon. Deze behandeling staat bij de meeste kappers aangegeven als een ‘herstelbehandeling’. De No.1 en No.2 bevatten de hoogste concentratie Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Hét ingrediënt dat de zwavelbruggen weer met elkaar verbindt.

De Olaplex herstelbehandeling is als het ware een resetknop voor je haar en biedt je de kans om weer helemaal opnieuw te beginnen met sterk en gezond haar. Kortom: Olaplex No.1 en No.2 vinden plaats in de salon, terwijl No.0 en No.3 tot en met No.8 bedoeld zijn voor thuisgebruik.

Olaplex voor thuisgebruik

Na de salonbehandeling kun je thuis het overige stappenplan toepassen om de structuur en integriteit van je haar te behouden. De thuisproducten kunnen ook worden gebruik zonder alvorens de herstelbehandeling te ondergaan in de salon. Alle Olaplex thuisproducten bevatten de gepatenteerde formule, maar de concentratie varieert.

De thuisproducten bestaan uit de Olaplex Shampoo (No.4), Olaplex Conditioner (No.5), Olaplex styling creme (No.6), Olaplex haarolie (No.7) én een drietal aan treatments, waaronder Olaplex No.0 en No.3. De nieuwste toevoeging aan de Olaplex familie is een haarmasker, oftewel de No.8. Dit Olaplex haarmasker voedt en hydrateert intensief, terwijl zwavelbruggen worden hersteld.

Dé bestseller van Olaplex: No.3 Hair Perfector

Olaplex No.3 is zo populair omdat het dé thuisbehandeling is met de hoogste concentratie Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Belangrijk om te weten is dat No.3 geen traditioneel haarmasker is. Het hydrateert en voedt niet, maar herstelt de zwavelbruggen en maakt het haar sterker. Sluit deze behandeling daarom altijd af met een conditioner om het haar te voorzien van het juiste vochtgehalte.

Je kunt Olaplex No.3 wekelijks gebruiken ná de salonbehandeling om de kracht van jouw haar te behouden, maar het is ook mogelijk om No.3 aan te schaffen, zonder alvorens de herstelbehandeling in de salon te ondergaan.

Moet ik Olaplex No.0 gebruiken?

Olaplex No.0 wordt gebruikt in combinatie met Olaplex No.3. Het is mogelijk om enkel Olaplex No.3 te gebruiken, maar No.0 versterkt de werking van No.3. Onderzoek heeft uitgewezen dat de combinatie van beide exemplaren resulteert in 68% meer herstel en 3x sterker haar. Het gebruik van No.0 en No.3 is vergelijkbaar met de No.1 en No.2 die in de salon plaatsvindt. No.0 en No.3 zijn echter minder geconcentreerd en daarom uitermate geschikt voor thuisgebruik.

Leer tijdens één van onze beauty masterclasses meer over musthave producten die bijdragen aan het behoud van een stralend en verzorgd uiterlijk.