menu

Kies de beste koffer voor jouw reis

Een goede koffer is essentieel wanneer je op reis gaat. Welk formaat en materiaal zijn het meest geschikt? Alles hangt af van de reis die je maakt en met welk doel je op vakantie gaat. Vergelijk de verschillende soorten en kies de koffer die het beste bij je past.

Handbagage koffers

Een handbagagekoffer is ideaal voor een zakelijke reis of stedentrip. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen regels voor de handbagage, maar over het algemeen mag de koffer niet groter zijn dan 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Daar zitten de wielen, handvaten en zijvakken al bij in. Het gewicht van de koffers is ook afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen.

Grote koffers

Naast handbagagekoffers zijn er nog meer formaten. Zo is er de medium koffer (t/m 56 cm). Deze is perfect voor een weekje vakantie. Het meest standaardformaat zit tussen de 57 en 74 cm en is geschikt voor bijvoorbeeld een vakantie van twee weken. De allergrootste koffers zitten boven de 75 cm en zijn handig voor langere reizen of grote gezinnen. Naast het formaat is er ook vaak de keuze of je de koffer wilt duwen of trekken. Een duw-koffer wordt ook wel een spinner genoemd en heeft 4 wieltjes, waardoor deze gemakkelijk in gebruik is. Een trolley heeft slechts 2 wieltjes en is daarom geschikt om te trekken.

Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen waardoor reizen gemakkelijker wordt gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de Rimowa Electronic Tag. Met deze technologie kun je jouw bagage al vanuit huis inchecken en heb je het gebruikelijke groene label niet meer nodig.

Materiaal

Voor koffers kunnen verschillende materialen worden gebruikt, ook in combinatie met elkaar. Het goedkoopste materiaal voor een hardschalige koffer is polypropeen of polypropyleen. Dit is een stevige kunststof met als belangrijkste eigenschap dat het heel licht is. Een andere soort is ABS. Dit is een vormvast materiaal. Het materiaal is licht, maar hard en kan eventueel breken als de koffer te vol zit. Hardschalige koffers kunnen ook van aluminium worden gemaakt. Dit zachte materiaal met zilverwit uiterlijk geeft een strakke glans. Dit is echter wel minder vormvast en krasbestendig. Een koffer zal dus gebruikssporen krijgen.

Zachtschalige koffers worden gemaakt van bijvoorbeeld polyamide, ook wel nylon genoemd. Het is licht in gewicht, veerkrachtig en vormvast. Een sterkere variant hiervan heet balistic nylon en wordt door bijvoorbeeld het merk Tumi gebruikt. Een ander materiaal voor bijvoorbeeld reistassen is tarpoline (vrachtwagendoek). Dit is sterk, flexibel en waterafstotend. Vaak is de basis hiervan polyester of canvas dat wordt behandeld met een speciale coating. Polyester kan ook enkel worden gebruikt. Deze synthetische stof is vormvast en kleurecht.

Sommige koffers hebben hun eigen materiaal ontwikkeld. Zo gebruikt Samsonite exclusief ‘Curve’. Dit is een soort laminaat waarbij verschillende lagen kunststof over elkaar worden gedrukt. Het is stevig en krasbestendig.

Inpaktips

Aan een vliegreis zit vaak een maximum aantal kilo’s verbonden. Ook is de ruimte van een koffer vaak beperkt. Daarom zijn er een aantal handige producten die kunnen helpen bij het inpakken van de koffer.

  • SuitSuit heeft bijvoorbeeld de ‘packing cubes’ in haar collectie. Deze handige tasjes vullen precies de inhoud van een SuitSuit koffer en zorgen daarmee voor een overzichtelijke inhoud en veel ruimte.
  • Bij Samsonite vind je compressiezakken waarin kleding kan worden opgerold zonder lucht. Hierdoor wordt de ruimte in de bagage verhoogd.
  • Veel andere merken bieden handige reisaccessoires aan zoals mini flesjes en speciale reisetuis.

Alle koffers

Genoeg gelezen over koffers en nu op zoek naar het perfecte exemplaar? Bekijk hier ons gehele assortiment koffers.

Bekijk het aanbod

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Word eenvoudig Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending en exclusieve cadeaucards.

Shop the look

products

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl