Nike | De Bijenkorf Amsterdam

Nike collectie in de Bijenkorf Amsterdam

In de De Bijenkorf Amsterdam+ vind je een uitgebreide collectie van Nike voor heren+ en dames+ . Nike is te vinden op de vierde verdieping.

We trekken graag een paar comfortabele Nike Air schoenen+ aan. De schoen met de welbekende 'airsole' techniek, is sinds de eerste verschijning in 1987 niet veel veranderd, maar wel in talloze kleuren en varianten uitgebracht.

Na het succes van de schoen werd er al snel begonnen met de fabricatie van sportkleding. Inmiddels is er kleding voor elke sport en om elke weersomstandigheid te overleven.

Overwinning

Nike (Naiki op zijn Amerikaans uitgespoken, Naik op zijn Europees) begon in 1962 als Blue Ribbon Sports. In 1978 werd de naam veranderd naar Nike, vernoemd naar de Griekse godin van de overwinning Nikè. Het begon allemaal met de verkoop van sportschoenen. Door samen te werken met atleten als Michael Jordan en Tiger Woods, groeide het bedrijf al snel naar ongekende hoogte. Nog steeds gaan de sportschoenen van Nike als warme broodjes over de toonbank.

Nike accessoires

In de Bijenkorf Amsterdam zijn vele verschillende producten verkrijgbaar. Zo zijn er onder andere sportleggings , sporttops, sportbh’s voor het ultieme draagcomfort en is er een sneakerwall. Ook voor accessoires als yogamatjes en drinkbekers kun je in de Bijenkorf Amsterdam terecht.

Nike | De Bijenkorf Amsterdam