Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Artist in residence Room on the Roof presenteert 10 etalages

20 October 2017

In de Bijenkorf Eindhoven zijn 10 etalages gevuld met kunstwerken van artiesten van Room on the Roof

Bekijk tijdens DDW een overzicht van kunstwerken van Room on the Roof

Special voor de Dutch Design Week (DDW) presenteert de Bijenkorf Eindhoven voor het eerst een overzicht van kunstwerken van Room on the Roof, de artist in residence van de Bijenkorf. In alle 10 etalages aan de voorzijde van het filiaal Eindhoven is werk te zien van Sabine Marcelis, Jan Rothuizen, Christian Borstlap, We Make Carpets, Bethan Laura Wood, Studio Martens & Vissers, Dave Hakkens en Job Wouters van 20 oktober tot en met 29 oktober.

"In januari 2015 lanceerde de Bijenkorf het artist in residence project Room on the Roof in Amsterdam. Het is geweldig na 2,5 jaar geselecteerde projecten voor het eerst bij elkaar te zien komen in Eindhoven tijdens de DDW. Kunst en cultuur hebben sinds de oprichting van de Bijenkorf een belangrijke rol gespeeld. Door het integreren van retail, kunst, cultuur en design willen wij onze klanten blijven verrassen en inspireren.” Aldus Vincent Sturkenboom, Creatief Directeur van de Bijenkorf.

Tevens opent Frame op de bovenste verdieping van de Bijenkorf Eindhoven een pop-up store. Zoals op eerdere locaties is de Frame pop-up store deze keer een driedimensionale ervaring van Frame magazine. De geselecteerde producten die te zien en te koop zijn in de store, zijn van een brede groep opkomende designers zoals bijvoorbeeld Dave Hakkens, deelnemer van Room on the Roof. Bezoekers vinden ook door Frame geproduceerde designboeken en tijdschriften in de winkel.

Room On The Roof

Room On The Roof is een artist in residence voor kunstenaars in de toren bovenop de Bijenkorf in Amsterdam. Deze plek in het hart van de stad is een plaats voor reflectie, creatie en een platform voor nieuwe ideeën. De Bijenkorf nodigt lokale en internationale kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om nieuw werk te maken. Bekijk alle projecten van Room on the Roof hier.

Frame

Frame is opgericht in 1997 en 's werelds toonaangevende mediamerk voor interieurdesign professionals. "Onze visie is dat betekenisvolle ruimtes mensen beter laten werken, ontspannen en wonen, om zo gelukkiger en gezonder te leven."