Bijenkorfs Boekje Een dagje Amstelveen

Geschreven door

Ingrid, in samenwerking met bartsboekje.com

Wat je reden ook is om de Amstelveense binnenstad te bezoeken, je wist vást niet dat er zoveel te beleven viel. In het fijne Stadshart vind je alle winkels die je zocht onder één dak, met de Bijenkorf - uiteraard - als niet te missen middelpunt. In het enige inpandige warenhuis uit de Bijenkorf-familie wordt regelmatig geëxperimenteerd en gepionierd met nieuwe concepten. Tijd voor een koffieetje? In het Bijenkorf City Café zit je heerlijk op de parterre met uitzicht op het Stadsplein, waar iedere vrijdag een tiptop versmarkt is.

Amstelveense kak

Blijf niet alleen in de Bijenkorf plakken: er is nog veel meer te doen in (en een beetje buiten) Amstelveen; zelfs rondslenteren is leuk. Het moderne Stadshart is een wereld van verschil met de statige gebouwen, de brede lanen en de klinkerstraatjes van het bewoonde Amstelveen. Hier woont de Amstelveense kak. Nee, dat zijn niet onze woorden! Zo worden de bewoners van de stad hier in de volksmond genoemd. Heerlijk huizen kijken is het, vooral in combinatie met natuurparken De Poel en De Braak. De Poel, de natuurlijke grens tussen Amstelveen en het Amsterdamse Bos, is prachtig en ook het Oude dorp, zoals ze dat hier zo liefkozend noemen, is een wandeling waard.

What’s for dinner

Op een lege maag kun je niet slapen, dat weten ze in Amstelveen ook. En hoe: Amstelveen barst redelijk uit zijn stadsvoegen wat betreft de fijne restaurants. Fine dining? Op naar restaurant De Jonge Dikkert. Het prachtige restaurant in de groene molen serveert al even prachtige gerechten. Wat er op tafel komt, hangt af van het marktaanbod en de nukken van de chef.

Of ga naar Ron Gastrobar Indonesia van chef Ron Blaauw. Daarvoor mag je stroomwaarts de Amstel af naar het randje van Amstelveen (of is het toch al Ouderkerk aan de Amstel? De postcode leest hier nog steeds Amstelveen en de zaak is eigenlijk niet te missen, dus we keuren hem gewoon goed voor een weekend Amstelveen), aan de Amstelzijde.

Easy does it

Iets laagdrempeliger, maar o zo gezellig voor een hapje plus drankje is Sint Anna. Deze culturele ontmoetingsplek huist in de oude kerk net voorbij De Jonge Dikkert. In het bijzondere gebouw staan metershoge bierketels waaruit de stoom de hoogte in kronkelt. Laat een glas vullen met Sint Anna’s eigen Naeckte Brouwers bier en zoek een plek binnen of buiten - niets meer aan doen.

Meer tips?

We zetten al onze tips voor een onvergetelijke tijd in Maastricht op een rijtje in Bijenkorfs Boekje. Download hem hier.

Alle steden Bijenkorfs Boekje

Ontdek ook de leukste winkelstraten, restaurants en meer in onze andere steden