Bijenkorfs Boekje Een dagje Amsterdam

Geschreven door

Ingrid, in samenwerking met bartsboekje.com

De eerste Bijenkorf in onze hoofdstad opende al in 1870 en deed dat, verrassing, aan de Nieuwendijk. De welbekende locatie op de Dam ging ‘pas’ in 1912 open. Begin 2020 werd de laatste hand gelegd aan de jongste renovaties waarmee de Bijenkorf Amsterdam kan wedijveren met de mooiste en meest befaamde internationale warenhuizen zoals Harrods in Londen, Le Bon Marché in Parijs en Bloomingdales in New York. Kom de Bijenkorf bewonderen en geniet van het perfecte dagje Amsterdam.

Isaac's Bar & Patisserie de Bijenkorf

Over internationale warenhuizen gesproken… Een tip voor wie een stedentrip gepland heeft: drink te allen tijde een drankje (champagne!) in de daarvoor bestemde warenhuis-bar. Dat is namelijk dé plek voor de beste drankjes en de lekkerste snacks. Precies zo’n bar is Isaac’s, vernoemd naar een van de ‘founding fathers’ van de Bijenkorf.

Aan de achterkant van het pand is onlangs de Bijenkorf Patisserie geopend, met de lekkerste taartjes en exclusieve chocolade van de Bijenkorf. Ook een fijne plek om koffie te drinken of af te halen.

Kijken kijken niet kopen

Het spreekt voor zich dat musea als het Rijks, het Stedelijk en het Van Gogh trekpleisters vormen. Zeker de moeite waard, maar stiekem zijn ook de wat meer kleinschalige musea niet te versmaden. Zo staat het onafhankelijke Moco Museum bekend om zijn te gekke Banksy tentoonstelling en wisselende exposities die altijd uitblinken in originaliteit en creativiteit.

Slenter game on

Weinig steden lenen zich zo goed voor dagenlang struinen langs historische panden, slenteren over eeuwenoude bruggen en etalageshoppen in kleine straatjes met tal van winkels en horeca. Precies dat doe je door de Herenstraat en de Prinsenstraat, ook wel de ‘nieuwe Negen Straatjes’ genoemd: hier vind je nog écht originele zaakjes.

Hetzelfde geldt in Amsterdam-Oost waar de Javastraat altijd drukte en vertier biedt, en in de donkere Czaar Peterstraat, waar creativiteit hoogtij viert. Amsterdam-West heeft op zijn beurt de Bilderdijkstraat en in Zuid mag je de Gerard Doustraat echt niet meer missen tegenwoordig.

Meer tips?

We zetten al onze tips voor een onvergetelijke tijd in Amsterdam op een rijtje in Bijenkorfs Boekje. Download hem hier.