Bijenkorfs Boekje Een dagje Utrecht

Geschreven door

Ingrid, in samenwerking met bartsboekje.com

Het midden van ons land wordt vaak vergeten wanneer we op stedentrip willen en dat is toch echt zonde: Utrecht heeft namelijk ontzettend veel te bieden! Klein Amsterdam met een heel eigen gezicht en een Bijenkorf die niet voor niets in 2018 nog een award won in de categorie Excellent Communications voor Design Retail Architecture. Al mag je voor de rest van de winkel ook naar Utrecht afreizen: die werd in 2018 nog compleet verbouwd en is tegenwoordig net zo groot als de geliefde Bijenkorf in Eindhoven.

Straatje keren

Utrecht is bij uitstek een stad om doorheen te slenteren: over de grachten, via de parken, langs de winkels en regelmatig een terrasje. Echter, er is een aantal straten waar het ene leuke adresje schoudert met het andere, en die zou je zomaar kunnen missen. Niet doen! Markeer sowieso de Twijnstraat, de Voorstraat en de Westerkade op je plattegrond. De eerste twee vind je midden in de stad en zijn smalle, knusse straatjes waar het ene pand nog fotogenieker is dan het andere. De Westerkade is de plek waar jong Utrecht zich verzamelt aan de waterkant. In de buurt vind je gezellige adressen als Orloff aan de Kade en het Louis Hartlooper Complex - twee ruige (buiten)verblijven.

Voor de kleintjes

Stiekem is Utrecht de leukste stad van Nederland om heen te gaan met de kids. Niet in de laatste plaats vanwege de uitgebreide om van te smullen kidscollectie van de Bijenkorf, maar het is ook de stad van het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum. Die eerste is een kleurrijk feest waar je het kleine spul, als je niet oplet, nooit meer wegkrijgt. En wie toet-toet kan zeggen, wil naar het Spoorwegmuseum. Het zal geen verrassing zijn wat je hier aantreft, wat wel een verrassing is, is de manier waarop alles is ingericht en hoeveel die kleine vingertjes mogen aanraken.

Flora

Utrecht is een groene stad, letterlijk en figuurlijk: er zijn meer dan genoeg parken in de buurt en ook wie er een plantaardige levensstijl op nahoudt, zit in Utrecht goed. Bij VanPlanten in de wijk Lombok is alles vegan en de zaak is volledig ingericht met pareltjes uit de kringloop. Een van de eerste biologische zaken, en nog steeds een van de beste, is het sympathieke Gys. Je schuift er aan voor comfort food, maar dan op zijn minst vegetarisch of glutenvrij.

Ook groen is het bij Rood & Bloem. Niet op je bord, maar in huis: de kleine plantenwinkel in het centrum van de stad verkoopt de gezelligste spullen voor in de tuin.

Blijven slapen

Wil je langer dan één dag genieten van Utrecht en je tripje uitbreiden met een luxe overnachting? Als Privilege Member kun je een verwenarrangement voor 2 personen in één van de NH hotels boeken. Je overnacht in een Superior kamer in een vier- of vijfsterrenhotel. Ontdek hier meer over de luxe overnachtingen bij NH hotels en vergeet vooral Bijenkorfs Boekje niet te downloaden voor nog meer tips over de stad.

Alle steden Bijenkorfs Boekje

Ontdek ook de leukste winkelstraten, restaurants en meer in onze andere steden