arrow--down Created with Sketch.
arrow--down Created with Sketch.

Let's Bee Kind

De Bijenkorf houdt van bijen. Daarom helpen we de bij met de speciale Let's Bee Kind-collectie.

bekijk de video

Steun de bij
met deze producten

10% van de opbrengst uit de Let's Bee Kind-collectie gaat naar The Pollinators, die zich inzetten voor de bijen. De producten in deze collectie zijn beter voor de bij, de mens, of het milieu.

Broodje van
de bij

Dit heerlijke broodje wordt mogelijk gemaakt door de bij. Alles wat erop zit kan namelijk alleen groeien en bloeien door bestuiving van deze harde werkers. Tien procent van de opbrengst doneren wij aan The Polinators.

Dit zijn de ingrediënten:

 • sla soorten

  Door te zorgen voor bestuiving leveren bijen en hommels een onmisbare bijdrage aan de teelt van zaad voor sla, kool en peen.

 • watermeloen

  Hoe meer van die bruingrijze webpatronen op de schil van een watermeloen, hoe beter hij smaakt. Die ontstaan doordat bijen de bloem bestuiven. Hoe meer aandacht van de bijen, hoe zoeter de meloen.

 • koriander

  Bijen zijn dol op koriander! Daardoor is bestuiving een makkie. Zie je een witte koriander bloem, dan zijn bijen nooit ver weg.

 • pompoen -en zonnebloem pitten

  Zaadplanten hebben de kleine bestuivertjes hard nodig voor voortplanting. De bloem van de pompoen produceert relatief veel nectar. Deze zoete geur trekt bijen van heinde en verre.

 • mosterd mayonaise

  Bijen worden gelokt door de gele kleur van mosterdbloemen! Dit een mooie manier van de natuur om de bestuiving te garanderen.

 • tomatenchutney met vanille

  Tomaten kunnen zonder de bij, omdat de bloemen zelfbestuivend zijn. De vanille-orchidee daarentegen niet! Na drie jaar krijgt de orchidee bloemen die alleen bestoven kunnen worden door Melipone bijen.

Terug naar het broodje

Wie zijn
The Pollinators?

De Bijenkorf is hoofdsponsor van The Pollinators; een platform dat zich inzet om de bij en alle andere bestuivers te helpen. Dit doen zij door te werken aan eigen én bestaande initiatieven.