Inspiratie De wereld van
Yves Saint Laurent

Igrien, Creative Campaigns Designer

Het luxe modehuis Saint Laurent staat bekend om haar stijlvolle ontwerpen, gecombineerd met een vleugje rock'n'roll-chic. Sterren als Zoe Kravitz, Emma Watson en Cara Delevingne worden vaak gespot in de stoere creaties van het merk. Laat je inspireren door de wereld van Yves Saint Laurent en shop de it-items van het merk.

Historie

Modeontwerper Yves Saint Laurent werd geboren in Ile d'Oléron in 1930. De jonge dromer ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor literatuur, muziek en opera. Van Charles Dickens' David Copperfield tot Gustave Flaubert's Madame Bovary en werken van Marcel Proust - het waren inspiraties die zijn eigen creatieve werken hebben beïnvloed.

Met zijn passie voor het romantische en zijn oog voor luxe, begon Yves in zijn twintiger jaren met het ontwerpen van luxueuze kledingstukken. Zijn ontwerpen werden opgemerkt door toenmalig Vogue hoofdredacteur Michel de Brunhoff, die een gelijkenis zag met de ontwerpen van Christian Dior. De twee werden aan elkaar voorgesteld en het was het begin van een lange vriendschap.

De Dior-jaren

Yves Saint Laurent werd de rechterhand van Christian Dior en de twee werden een onlosmakelijk duo. Eén van de eerste ontwerpen van Yves voor Dior is de befaamde jurk uit de 'Dovima with elephants'-foto van Richard Avedon.

Toen Christian in 1957 overleed, werd Yves aangewezen als zijn opvolger. Yves werd daarmee de jongste couturier van de wereld. Voor zijn eerste collectie zette hij de toon met de Trapeze-lijn. Waar Dior altijd bekend stond om de smalle tailles en vrouwelijke vormen, creëerde Yves juist zachte en vrije silhouetten.

Yves Saint Laurent, het modehuis

In 1961 was het tijd om zijn eigen modehuis op te richten. Grafisch ontwerper Cassandre werd gevraagd om het logo hiervoor te ontwerpen. Het iconische monogram is onveranderd gebleven en blijft tot op de dag van vandaag één van de meest herkenbare logo's in de modewereld.

Het modehuis bracht als één van de eerste couturehuizen een luxe prêt-à-porter lijn uit voor het grotere publiek. Door de jaren heen, bracht Yves het ene iconische ontwerp na het andere op de markt. Van de bekende Mondrian jurk - een eerbetoon aan Nederlandse kunstschilder Piet Mondriaan -, de klassieke peacoat en de trenchcoat: de 'Rive gauche' ontwerpen van Yves werden gezien als een verademing in de modewereld. Met zijn eerste broekpak voor dames gaf Yves het merk voor het eerst een stoere en masculiene allure.

De Yves Saint Laurent stijl

Van de stoere ontwerpen van Hedi Slimane tot de sensuele stijl van Tom Ford. Na het aftreden van Yves Saint Laurent heeft het gelijknamige modehuis met iedere nieuwe creative director een andere stijl gezien. Maar de essentie is altijd hetzelfde gebleven. Collecties van Yves Saint Laurent laten zich altijd kenmerken door stijlvolle ontwerpen en stoere silhouetten.

De monogram-tas

Toen Hedi Slimane aantrad als Creative Director bij het modehuis had hij één doel: een onvergetelijke tas uit brengen die iedere vrouw in haar garderobe wil hebben. Als eerbetoon aan het iconische logo van Yves Saint Laurent, ontwierp hij de elegante YSL-monogram tas. Door het simpele ontwerp en de gouden details, is de tas een klassieker die ieder jaar weer terugkeert in de collectie.

De Opyum pump

De Opyum-pump van Saint Laurent debuteerde tijdens de Spring 2017 modeshow en werd een regelrechte hit. De pump is gemaakt van zwart lakleer en is gedecoreerd met het iconische YSL-logo. Door de unieke hak is het een ware statement schoen.

De Black Opium parfum

In 1977 werd de parfum Opium gelanceerd. De naam (die door de exotische noten moest verwijzen naar de Oosterse narcoticum) zorgde bij de lancering voor een kleine reuring in de modewereld. Dit deed echter niets af aan het succes van de geur, want in korte tijd werd Opium één van de best verkochte parfums in Europa.

Black Opium is de moderne versie van de geur en bevat fleurige noten, koffiearoma en een extract van witte bloemen. Een mysterieuze en gewaagde parfum voor de vrouw van vandaag.

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Geniet van exclusieve privileges en voordelen. Meld u aan als Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending, aantrekkelijke acties en online stylingadvies.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl