• Home
  • arrow-small__rightDames

Acne Studios dames

De nieuwe collectie van Acne Studios voor dames staat voor individualiteit en een meer intuïtieve en spontane manier van leven. Kleed je in de vrouwelijke, suède knoopjassen en unieke brillen met asymmetrische vormen.

40 artikelen
  • Accessoires
  • Kleding
  • Tassen
Filter & sorteer
40 artikelen
40 van 40 gezien

De nieuwe collectie van Acne Studios voor dames staat voor individualiteit en een meer intuïtieve en spontane manier van leven. Kleed je in de vrouwelijke, suède knoopjassen en unieke brillen met asymmetrische vormen.

Acne Studios bij de Bijenkorf

Acne Studios is in 1996 opgericht in Stockholm, Zweden. De naam van het merk staat voor Ambition to Create Novel Expression. De oprichter Jonny Johansson maakte in 1997 rond de honderd paar raw jeans met rode stiksels die hij weg gaf aan vrienden en familie. Hij hoopte hiermee de aandacht te trekken van zijn collega’s in de creatieve sector. Deze jeans gaven het startsein aan een explosieve groei. Na publicaties in Wallpaper en Vogue Paris besloot hij het merk meteen uit te breiden met allerlei kledingstukken naast de jeans. Tegenwoordig is het merk wereldwijd beroemd en hebben ze maar liefst 650 winkels in 66 landen vol met geweldige must haves.

De collectie van Acne Studios

De identiteit van dit merk kenmerkt zich door perfecte pasvormen waardoor het lijkt alsof de kleding op maat is gemaakt. Met oog voor detail zijn alle stukken feilloos afgewerkt en in combinatie met de mooiste materialen zijn alle collecties de investering waard. De meesten denken bij Zweeds design automatisch aan minimalisme maar Johansson zegt dat Zweden ook erg natuur georiënteerd en kleurrijk zijn. Dit is ook terug te zien in de designs. Zo is er veel zwart te zien maar ook kleuren als roze en groen zijn onderdeel van de collecties.

Acne Studios Denim en T-shirts

Denim is nog steeds een groot onderdeel in het aanbod van dit merk. Voor perfecte jeans hoef je niet verder te zoeken. Fijne high waisted Acne jeans met een slim fit of juist een relaxte boyfriend fit bijvoorbeeld. Of ga voor een klassieke spijkerjack die je ieder seizoen weer uit de kast kunt trekken. Het perfecte hagelwitte T-shirt is een onmisbaar item in je garderobe. En de T-shirts van Acne Studios hebben de perfecte pasvorm die je altijd weer aan wilt doen.
Het merk staat ook bekend om de perfecte uitvoering van schoenen. De Adriana sneakers van Acne zijn perfect minimalistisch met een fun touch. De appliqué maakt dit model tot een eye-catcher die al seizoenen lang te zien is bij menig modeliefhebber. Ook laarzen van Acne zijn iconisch door de afwerking en de herkenbare Acne signatuur.