• Home
  • icon--arrow-micro-rightDames

Alexander McQueen dames

Conceptuele designs, bruisende creativiteit en een controversiële thematiek. Lee Alexander McQueen was een van de meest legendarische ontwerpers van de 21ste eeuw. Zijn briljante visie leeft voort in de damesmode collecties van het label Alexander McQueen.

53 artikelen
  • Accessoires
  • Kleding
  • Schoenen
  • Sport
  • Tassen
Filter & sorteer
53 artikelen
48 van 53 gezien

Conceptuele designs, bruisende creativiteit en een controversiële thematiek. Lee Alexander McQueen was een van de meest legendarische ontwerpers van de 21ste eeuw. Zijn briljante visie leeft voort in de damesmode collecties van het label Alexander McQueen.

Alexander McQueen voor dames bij de Bijenkorf

“Ik ben een romantische schizofreen, zei Lee Alexander McQueen en dit zie je vandaag de dag nog steeds terug in de collecties van het merk Alexander McQueen. Overdadig kant, romantische bloemenprints en vrouwelijke silhouetten worden gecombineerd met gedeconstrueerde looks, leer en op het harnas geïnspireerde details. Gedetailleerd handwerk, bevlogen vakmanschap en de rijke traditie van tailoring heeft het merk hoog in het vaandel staan. Inspiratie komt uit het gotische en victoriaanse tijdperk, het cultureel erfgoed van Schotland en de rijke geschiedenis van Engeland.

Sneakers van Alexander McQueen

Met de mode en tassen van Alexander McQueen maak je een statement. Maar de Alexander McQueen damesschoenen zijn ook echte musthaves. De Alexander McQueen sneakers zijn gemaakt van luxe kalfsleer en hebben een oversized zool voor een chunky look. Of kies voor een paar stoere veterboots met een metalen neus en studs. Deze boots geven een eigenzinnige touch aan een casual outfit, maar kunnen ook prima in combinatie met een vrouwelijke jurk gedragen worden.

L’enfant terrible Alexander McQueen

In 1992 verliet Lee Alexander McQueen de prestigieuze mode academy Central Saint Martins met een veelbelovend portfolio. Zijn gehele afstudeercollectie werd gekocht door fashion icon en stylist Isabelle Blow. Een fantastische kickstart voor zijn carrière. Blow ontfermde zich over McQueen als zijn protegée en hielp hem aan de juiste contacten om zijn eigen label op te zetten. Een collectie genaamd Highland Rape, broeken die zo laag uitgesneden zijn dat niet veel aan de verbeelding wordt overgelaten en een model met geamputeerde ledematen: McQueen's reputatie als ‘l’enfant terrible’ van de modewereld en ‘hooligan of fashion’ is welverdiend.

Het modetheater van Alexander McQueen

Ook een hoog straaltje mode theater behoort tot het oeuvre van de ontwerper. Een levensechte hologram van Kate Moss, een witte trouwjurk onder handen genomen door verf spuitende robots en een onorthodox tableau vivant gebaseerd op een foto van Joel Peter Witkin. Welke modebeminnaar zou deze adembenemende tafrelen ooit kunnen vergeten. Het overlijden van McQueen is dan ook een groot verlies voor de modewereld. Momenteel wordt zijn nalatenschap beschermt en zijn visie met verve voortgezet door zijn rechterhand Sarah Burton.