Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Bijenkorf Rotterdam viert 60 jaar Breuer

23 March 2017

Verbouwingsplan brengt architectonische elementen terug.

De Bijenkorf Rotterdam viert 60 jaar Breuer met een tentoonstelling.

De Bijenkorf van architect Marcel Breuer (1902-1981) is een ijkpunt in Rotterdam. In maart 1957 opende het filiaal haar deuren en het staat inmiddels op de Top100 monumentenlijst. Nu, 60 jaar na opening, viert de Bijenkorf dit met een tentoonstelling die voor al haar bezoekers te bezichtigen is. De Bijenkorf Rotterdam zal in het najaar met de vernieuwing van de parterre beginnen. Een plattegrond van het verbouwingsplan waarbij elementen van Breuer in ere worden hersteld, maakt onderdeel uit van de expositie.

Het gebouw van Breuer verving het in 1930 gebouwde pand dat gebombardeerd werd in de Tweede Wereldoorlog. Breuer was de eerste internationaal bekende architect die in de late jaren ‘50 drie gebouwen in Nederland ontwierp. De buitenkant van het pand wordt gekenmerkt door levendige patronen van travertijn tegels en rechthoekige raamopeningen. Het interieur past hierbij en bestaat uit ruwe betonnen kolommen en details als houten leuningen en deurklinken aan de ingangen.

Expositie de Bijenkorf van Breuer 60 jaar Speciaal voor dit jubileum is het team van de Bijenkorf Rotterdam en De Nieuwe Collectie het archief ingedoken waar zij op schitterend beeldmateriaal stuitten van de opening van het gebouw, het personeel, de winkel en ook van onze klanten. In het monumentale trappenhuis, waar de sfeer van Breuer het best bewaard is gebleven, worden de mooiste foto’s en films getoond in de vorm van een expositie. De inhoud van de expositie bestaat naast historisch materiaal ook uit het verbouwingsplan, waarbij karakteristieke elementen van Breuer weer teruggebracht worden in de winkel.

De verbouwing van de parterre Als onderdeel van haar succesvolle premium experience strategie, plant de Bijenkorf een verbouwing van de parterre in Rotterdam. Het plan omvat de vernieuwing van beauty en accessoires afdelingen van ruim 3.500 m2 en zal in het najaar aanvangen. Een belangrijk aspect van de vernieuwing van het interieur is het laten herleven van de oorspronkelijke grandeur met de introductie van daglicht en het gebruik van natuurlijke kleuren en eerlijke materialen. Geheel passend bij de stijl van Breuer.

Locatie expositie
De Bijenkorf Rotterdam,
Coolsingel 105, 3012 AG
Trappenhuis parterre

Looptijd
24 maart t/m 21 mei