Mineral B wokpan Ø32 cm

60,95
Adviesprijs 88,95
De BuyerDe Buyer Mineral B wokpan Ø32 cm659309010900000

KleurZilver

Online nog enkele items beschikbaar
Specificaties

Samenstelling

  • Anti-aanbaklaagGeen
  • Materiaalplaatstaal
  • Artikel659309010900000

Specificaties

  • Diameter32 cm
  • Geschikte warmtebronElektrisch, Gas, Halogeen, Inductie, Keramisch, Oven
  • Hoogte16 cm
  • VaatwasserbestendigNee

Productinformatie

Mineral B wokpan van Debuyer. Deze pan is vervaardigd van een hoge kwaliteit plaatstaal en heeft een coating van bijenwas. De coating van bijenwas is een natuurlijke manier om de pan te beschermen tegen oxidatie. De pan wordt gelijkmatig warm, de warmte wordt goed vastgehouden en vloeistoffen verdampen snel. Geschikt voor alle warmtebronnen. Niet geschikt voor de vaatwasmachine.

Voor het eerste gebruik de pan reinigen met warm water en ervoor zorgen dat de coating van bijenwas eraf is.



Inbakken: voorbereiding van uw pan
De pan met zeer heet water afwassen. Bij de MINERAL B ELEMENT®, die een afwerklaag met bijenwas heeft gekregen, dient u de gehele bakpan goed schoon te maken om alle restanten van de was te verwijderen. Veeg de pan vervolgens goed schoon met absorberend papier.

Giet een klein scheutje olie in de pan. Bij voorkeur zonnebloemolie, maar arachideolie is ook prima. Smeer met wat keukenpapier de olie uit tot een dun laagje over de hele binnenkant van de pan. Vergeet ook de opstaande randen niet! Hierbij geldt: hoe dunner de laag, hoe mooier de seasoning uiteindelijk wordt. Beter10 keer met een flinterdun laagje olie dan 1 keer met te veel olie.

Nu is het tijd om de pan goed heet te stoken. In het begin even middelhoog vuur, maar wanneer de pan eenmaal goed heet is mag je er wel een schepje bovenop doen. Let op bij het inbranden op een inductieplaat. Hoewel deze pannen geschikt zijn voor zeer grote hitte, moeten ze wel enigszins rustig naar die temperatuur gebracht worden. Zeker bij een zeer efficiënte warmteoverdracht, zoals inductie, trekt de pan krom als hij te snel heet wordt. Begin dus op een lage stand, en bouw het rustig op. Het doel is om de olie zo heet te stoken dat hij gaat walmen. Zie je de rook van de pan komen? Dan nog even wat verder doorgaan met verhitten. Het doel is om de pan zo zwart mogelijk te krijgen. Vergeet ook de afzuigkap niet: dit kan best flink stinken.

Wanneer je na een minuut of twee tot drie walmen merkt dat de pan droog raakt kan het vuur uit. Laat hem nu rustig een kwartier (of langer) afkoelen. Hierna even met een zo schoon mogelijke afwasborstel en heet water schrobben. Gebruik absoluut geen afwasmiddel! Nooit! Droog de pan hierna goed af.

Wrijf de pan weer in met wat olie en verhit hem tot hij bijna droog is. Dit herhaal je totdat de pan zwart is vanbinnen. Vaak heb je na een keer of 5 branden al een heel behoorlijk resultaat. Je zult merken dat vlees in de pan eventjes nodig heeft om zich los te bakken van de ondergrond, maar daarna bakt de pan ontzettend goed. Na een keer of 10 zit je op een optimaal resultaat. Hoe vaker de pan gebruikt wordt, des te beter het bakresultaat wordt. Hoe zwarter de pan aan de binnenkant wordt, des te minder de producten aanbakken.

 

Gebruik
Een beetje vetstof/ olie in de pan opwarmen, let op! de pan geleidelijk warm laten worden, vermijdt boosterfunctie bij inductieplaten/ hoog vuur bij een lege pan, zodra de pan heet is, het voedsel aan elke kant ongeveer 45 seconden aanbakken, daarna het vuur lager zetten om de garing te voltooien.

 

Onderhoud na elk gebruik
1) Om de eigenschappen te beschermen en roestvorming te voorkomen, dienst u de bakresten in de pan te verwijderen met warm/heet water
2) Onmiddellijk afvegen met een doek of absorberend papier. Indien er aangebrande rest blijven in uw pan : Reinigen van de pan: grof zout verwarmen in de pan gedurende anderhalve minuut op een hoog vuur en vervolgens afdrogen met bv keukenpapier.
Het zout lost de resterende bakresten op en absorbeert de geuren.
3) Lichtjes insmeren met olie en opbergen in een vochtvrije ruimte.

 

Let op!
Niet laten inweken. Indien de voedingsmiddelen blijven kleven, een groene spons gebruiken. Niet geschikt voor de afwasmachine. Door het bereiden van/met enigszins zure producten zoals tomaten, witte wijn, citroen, enz., kan invloed hebben op de inbaklaag van de pan (er verschijnen witte vlekken); in dat geval dient u de bakpan opnieuw in te bakken. Indien na het gebruik van de MINERAL B ELEMENT® sporen van bijenwas op uw kookplaat achterblijven, dient u deze met absorberend papier te verwijderen terwijl de plaat nog warm is

De Buyer60,95

Mineral B wokpan Ø32 cm