de Bijenkorf Amsterdam DE KORF

De Korf is een creatieve ontmoetingsplaats op de eerste etage van de Bijenkorf Amsterdam. Een levendige plek waar je geïnspireerd raakt door verrassende workshops, activiteiten en exposities.

Wil je het volledige programma bekijken en afdrukken of downloaden op je telefoon? Gebruik dan dit overzicht.

Exposities

In De Korf vind je exposities vol innovatieve en spraakmakende kunst van lokale makers, gecureerd door het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM).

Vanaf 25 mei heeft De Korf een speciale expositie van fotograaf Meryem Slimani. Meryem fotografeert het liefst haar muze – haar 67-jarige moeder Najate Leklye. In felle kleuren en altijd als schitterend middelpunt van de compositie: een moeder gezien door de ogen van haar dochter en de intimiteit van hun relatie.

Haar inspiratie haalt Meryem uit haar eigen kast, de kast van haar moeder of de kast van haar man. De kast van haar moeder is een schatkist vol kleding uit de jaren tachtig en negentig, waaronder traditionele kledingstukken uit Marokko. Gecombineerd met streetwear die de Nederlandse stadscultuur definieert, vormen ze de basis voor Meryems styling. Haar foto’s verbeelden het leven in een grote stad, het leven tussen verschillende culturen, het evenwicht tussen generatieverschillen en de liefde tussen een moeder en haar dochter.