Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Toekomst is Groen Duurzamere keuzes

Onze duurzame belofte

We willen onze klanten inspireren om duurzamere keuzes te maken. Om dit doel te kunnen bereiken zal ons assortiment in 2025 voor 100% bestaan uit duurzamere merken. Hierbij zijn een verantwoorde productie en duurzame materialen de belangrijkste criteria. Daarom maken we afspraken met leveranciers en blijven we continu in gesprek over onze duurzaamheidsstrategie.

Daarnaast voeren we ook in onze restaurants duurzame veranderingen door. Zo is 60% van de producten in onze restaurants lokaal, biologisch en/of duurzaam geproduceerd en serveren we op Meatless Monday geen vlees. Lees hier meer over de toekomst van ons eten.

Hoe wij duurzamer doen

Een duurzaam product is een breed begrip. Daarom hebben we doelstellingen opgesteld voor het inkopen van duurzamere alternatieven van de materialen die een negatieve impact hebben op mens, dier en/of milieu. Voor katoen betekent dit bijvoorbeeld het gebruik van biologisch gecertificeerd of gerecycled katoen. Daarnaast verkopen we geen bont meer en stoppen we in 2020 ook met de verkoop van exotische huiden. Alle duurzamere producten in onze winkels en online zijn duidelijk herkenbaar aan het groene-bij logo.

Laat je inspireren door de verhalen van enkele pioniers van duurzame mode en lees hier meer over ons beleid wat betreft duurzamere keuzes.

De Toekomst is Groen Onze duurzame initiatieven

Wil je weten wat de Bijenkorf nog meer doet op het gebied van duurzaamheid of wil je graag een kijkje nemen in ons duurzame assortiment?