Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Toekomst is Groen Redden van de bij

Onze bijzondere bij

Alle dieren zijn belangrijk, maar de bij is voor ons extra bijzonder. Naast de heerlijke honing die ze produceren, zijn bijen ook belangrijk voor een gezond leefmilieu en de biodiversiteit op de aarde. Omdat de bij op de rode lijst van bedreigde diersoorten staat, heeft de Bijenkorf verschillende initiatieven opgezet om de bij te beschermen met als ultiem doel de bij van de rode lijst af te halen.

Wat we doen voor de bij

In de week van Nationale Zaaidag delen we zakjes uit met een biologisch zaadmengsel, om zo de natuurlijke leefomgeving van de bij een extra boost te geven. Daarnaast zijn we bezig met het plaatsen van bijenkasten op de daken van onze winkels en werken we nauw samen met de Pollinators. Deze non-profit organisatie, waarvan de Bijenkorf één van de initiatiefnemers is geweest, strijdt met lokale initiatieven en activiteiten voor een gezonde leefomgeving van alle bestuivende diersoorten.

Lees hier meer over onze activiteiten om de bij te redden.

De Toekomst is Groen Onze duurzame initiatieven

Wil je weten wat de Bijenkorf nog meer doet op het gebied van duurzaamheid of wil je graag een kijkje nemen in ons duurzame assortiment? Lees meer Shop nu