Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Toekomst is Groen Verantwoordelijk handelen

Samen verantwoordelijk

Een duurzame levensstijl begint bij jezelf. Daarom werken we binnen onze organisatie, van winkels en restaurants tot distributiecentrum en hoofdkantoor, op een milieuverantwoorde manier. Maar daar houdt het niet op, want we verwachten ook van onze partners en leveranciers dat zij verantwoordelijk handelen, zodat we samen kunnen werken aan een betere toekomst.

Daarnaast proberen we alle gebruikte materialen een tweede doel te geven. De prachtige bladeren rondom de gevel van de Bijenkorf Amsterdam zijn hier een goed voorbeeld van. Deze worden namelijk gedoneerd als voedsel aan dierentuin Artis.

Hoe wij onze verantwoordelijkheid nemen

Verantwoordelijk handelen houdt in dat we bewuste keuzes maken in alle facetten van onze organisatie. De impact op het milieu speelt hierbij een grote rol. Daarom hebben we verschillende doelstellingen opgesteld om ervoor te zorgen dat we het milieu zo min mogelijk belasten.

  • In 2025 vermindert de Bijenkorf zijn CO2-uitstoot met 29,4%
  • In 2030 vermindert de Bijenkorf zijn CO2-uitstoot met 50,4%
  • Zoveel mogelijk (onverkochte) kledingstukken worden gerecycled
  • We streven naar een duurzamer gebruik van grondstoffen en materialen
  • We scheiden ons afval en vervangen wegwerpplastic door een duurzame variant

Lees hier meer over ons beleid wat betreft verantwoordelijk handelen.

De Toekomst is Groen Onze duurzame initiatieven

Wil je weten wat de Bijenkorf nog meer doet op het gebied van duurzaamheid of wil je graag een kijkje nemen in ons duurzame assortiment?