Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Nieuw online Chloé

Igrien, Creative Campaigns Designer

Chloé behoeft geen introductie. Het merk is een favoriet onder sterren als Marion Cotillard, Sienna Miller en Emma Stone. Collecties van Chloé staan bekend om hun Boheemse look, Parijse stedelijkheid en vrouwelijke ontwerpen.

Historie

Chloé wordt in 1952 opgericht door Gaby Aghion. Aghion, een pionier in haar tijd, lanceert met Chloé voor het eerst een ready-to-wear collectie voor het grotere publiek. Collecties laten zich kenmerken door vrouwelijke silhouetten, kwalitatieve stoffen en ademen Parijse elegantie.

Iconische ontwerpen

Al snel wordt Chloé een favoriet onder Parijse vrouwen en werft het merk faam met iconische ontwerpen als de zijden blouse (1960), de grafische Rachmaninoff jurk (1973) en de iconische Chloé cape (1974). Onder leiding van creative director Karl Lagerfeld (1974), begint Chloé romantische, speelse doch glamoureuze vormen aan te nemen. Dit veranderde met de benoeming van Stella McCartney (1997) als creative director, die juist zorgde voor sterke, jeugdige en masculiene ontwerpen.

De eerste IT-bags

Sinds de aanstelling van Phoebe Philo (2005) en Hannah MacGibbon (2008) heeft Chloé de gepolijste elegantie gekregen die wij nu kennen van het merk. Een tassenlijn wordt gelanceerd met de iconische Paddington-tas (2005) en de runway-collecties worden ieder seizoen met veel lof ontvangen door de modewereld. En met het aantreden van Clare Waight Keller (2010), worden de eerste it-bags geboren.

Drew

De Drew is één van dé it-bags van deze eeuw en wordt gezien als de belichaming van de Parijse waarden en glamoureuze stijl van het merk. Gedragen door jong en oud en zeer geliefd bij het modeminnend publiek. De Drew is feminien, sensueel en heeft een chique uitstraling. De tas is uitgerust met unieke gouden details en wordt uitgebracht in de meest uiteenlopende kleuren.

Faye

De Faye is inmiddels een cult favoriet onder modeliefhebbers. De tas heeft een ongedwongen esthetiek en is ideaal voor de Parijse vrouw met een zekere flair. Het moderne je-ne-sais-quoi ontwerp, de metalen ring en warme kleuren zijn een knipoog naar de jaren zeventig. Bijzonder detail: anders dan de andere collecties, bestaat de Faye voornamelijk uit luxueuze suède-modellen.

Nile

Nieuw in de collectie is de Nile. Deze nieuwe statement tas komt uit de 2017-collectie en is uniek vanwege haar elegante metalen ringband, waardoor de tas ook als minaudière wordt gedragen. In het ontwerp komt de iconische zadelvorm terug, met een masculiene top en gouden details. De tas is reeds gespot op de rode loper bij celebrities als Olivia Palermo en Clémence Poésy en tijdens fashion shows bij modebloggers Linda Tol en Kristina Bazan.

Shop de collectie nu online of in de winkel in Amsterdam.