Dineren aan de gracht

Dineren aan de gracht

Onder de titel Dineren aan de gracht toont Museum Van Loon hoe het eraan toeging bij de talloze diners die de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon organiseerde voor belangrijke gasten uit binnen- en buitenland. In de stijlkamers op de beletage zijn overvloedig gedekte tafels vol familiezilver, -porselein en -kristal te bewonderen. In het onlangs gerestaureerde souterrain krijgt u inzicht in het werk dat daar allemaal aan voorafging.

Meer informatie

Bij deze expositie is het boek Dineren aan de gracht verschenen, met daarin onder andere 30 oude familierecepten die voor de kookliefhebber van nu bewerkt werden door Janny van der Heijden. Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Dineren aan de gracht, uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Nijgh Cuisine. Conservator Willem te Slaa plaatst de rijke tafelcultuur van de familie Van Loon in een bredere historische context; culinair publicist Janny van der Heijden bewerkte speciaal voor dit boek 30 oude familierecepten. Keukengeheimen van weleer worden uit de doeken gedaan, waardoor de kookliefhebber van nu er ook mee aan de slag kan.

Op vrijdag 14 december organiseert de Bijenkorf Amsterdam een exclusief diner in Museum Van Loon. Na een ontvangst en een rondleiding door de tentoonstelling Dineren aan de gracht serveren wij een driegangendiner met wijnen in de stijl van weleer met de smaken van nu.

Vrijdag 14 december
Museum Van Loon, Keizersgracht 672, Amsterdam
19.00 – 21.30 uur

  • Inloggen
  • Nieuwe klant
  • Mijn account
  • Verlanglijst
  • Uitloggen

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Word eenvoudig Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending en exclusieve cadeaucards.

Shop the look

products

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl