Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Diptyque

Het merk staat bekend om de uitgebreide collectie geparfumeerde kaarsen en roomsprays. Het begon met eau de toilettes en eau de parfums. Inmiddels is er een hele collectie geuren. Iedere geur vertelt een verhaal en neemt de drager ervan mee op reis.

Diptyque

131 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Wonen
Filter & sorteer
131 artikelen

Diptyque bij de Bijenkorf

Van overheerlijke geurkaarsen tot betoverende parfums: Diptyque presenteert exceptionele geuren die ieder een uniek verhaal vertellen. Met een Diptyque Eau de Toilette waan je je in een wereld van historische mythes en lang vergeten legendes. Zo vertelt ‘Diptyque Fleur de Peau’ het onstuimige liefdesverhaal van Psyche en Eros, een mythe uit de Griekse mythologie. Het Parijse parfumhuis houdt deze traditie in stand met geuren als ‘Diptyque Eau des Sens’ en ‘Diptyque Tam Dao’. Wie ook zijn woning wilt verrijken met een gracieus aroma, kan zich wenden tot de Diptyque geurkaarsen.

De Diptyque historie

Een boutique is een deur met twee identieke ramen aan de zijkant. De drie oprichters hadden een enorme passie voor kunstgeschiedenis en noemden dit ook wel een ‘’diptych’’, wat naar het Frans vertaalde als Diptyque. Deze naam leende zich uitstekend voor hun kleine winkeltje vol curiositeiten dat werd geopend aan de Boulevard Saint-Germain in Parijs. Diptyque klinkt in iedere taal chic, eclectisch én poëtisch. Het is dan ook niet vreemd dat dit kleine winkeltje is uitgegroeid tot een wereldwijd geliefd merk.

Is Diptyque vegan?

Een Diptyque kaars is gemaakt van de hoogste kwaliteit plantaardige paraffine wax en gebruikt enkel natuurlijke en zuivere geurextracten. Diptyque maakt geen gebruik van bijenwas of synthetische geurstoffen. De loodvrije katoenen lont is bovendien vrij van schadelijke metalen.

Is Diptyque unisex?

De meeste Diptyque geuren zijn unisex. Veel van de Diptyque geuren zijn namelijk geïnspireerd op aardse elementen, waaronder haardvuur, vijgenbomen en kruidige specerijen. Desondanks biedt Diptyque ook geuren met prominentere feminiene geurnoten of juist masculiene geurnoten.