Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Bij helpt

Laat je inspireren door de initiatieven van de Bijenkorf in deze lastige periode en help ons een verschil te maken

Samen staan we sterker

In deze lastige periode is het belangrijk dat we als samenleving voor elkaar klaarstaan en dat we elkaar ondersteunen waar nodig. Ook de Bijenkorf draagt hier zijn steentje aan bij. Daarom lichten wij graag de Corona-gerelateerde initiatieven van de Bijenkorf toe.

Hierbij doen wij een oproep aan onze klanten om leuke verzoeken door te geven, mee te denken over (nieuwe) initiatieven en deze vervolgens te delen om zo samen de samenleving te helpen.

De Bij Helpt is er voor de collega’s van de Bijenkorf om als vrijwilliger grote of kleine klussen te doen voor mensen en instanties die het in deze tijd extra nodig hebben. Andersom kunnen ook personen en instanties die hulp zoeken zich bij De Bij Helpt aanmelden.

Dus:

• Ben of ken je een persoon of instantie die wel wat hulp kan gebruiken? Mail dan naar [email protected].

• Wil je ook iets doen als vrijwilliger en ben je medewerker van de Bijenkorf? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Onze initiatieven

Creatief tegen eenzaamheid

Ook is er een initiatief gestart om de eenzaamheid bij bejaarden en mensen op gesloten afdelingen tegen te gaan. Om de dagen op te fleuren, schrijft en verstuurt de Bijenkorf Eindhoven in samenwerking met Samen voor Eindhoven ‘’hello beautiful’’ kaarten.

Daarnaast worden er voor de ouderen ook tafelkleedjes gemaakt. Wanneer het weer mogelijk is, zal er door de personen die de tafelkleedjes hebben gemaakt, een bezoek worden gebracht aan de ouderen om gezellig samen een kopje koffie te drinken.

Uitdelen paasartikelen
in Eindhoven en Maastricht

In lijn met ons beleid tegen verspilling, heeft de Bijenkorf in de aanloop naar Pasen alle chocolade en lekkernijen gedoneerd aan verschillende organisaties. In samenwerking met *Stichting Eindhoven Cares* hebben we Stichting Ervaring Die Staat voor (ex) daklozen, bejaardenhuis Vitalis Peppelrode, een opvanghuis voor vrouwen en kinderen en het Maxima Medisch centrum verblijd met onze heerlijke delicatessen. Ook in samenwerking met *Stichting Samen voor Maastricht* heeft de Bijenkorf chocolade en lekkernijen gedoneerd aan verschillende organisaties in de omgeving van Maastricht.

T-shirts voor de IC

100 gloednieuwe unisex dryfit hardloopshirts, bedoeld voor het hardloopteam van de Bijenkorf, lagen te wachten op betere tijden. Dankzij ons IT team, dat ook in deze tijd keihard doorwerkt, zijn deze t-shirts afgeleverd op de IC afdeling van het VUmc.

Op de afdeling worden de shirts door de ic-medewerkers onder de beschermende, maar niet-ademende schorten gedragen. Zo krijgen de medewerkers het niet zo warm tijdens het werken.

Uitdelen taartjes
150-jarig bestaan

In het kader van het 150-jarig bestaan stonden honderden taartjes klaar in de bakkerij voor alle medewerkers van de Bijenkorf. Het Food team van de Bijenkorf heeft er daarom in samenwerking met NL Cares, namens alle medewerkers van de Bijenkorf, voor gezorgd dat er op 23 maart zo'n 700 taartjes zijn uitgedeeld aan zorginstellingen in alle steden waar de Bijenkorf een winkel heeft, namelijk in A’dam, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht en Eindhoven.

Bellen met ouderen

Momenteel wordt er vanuit elke winkel van de Bijenkorf gebeld met de ouderen. In samenwerking met NL Cares zijn we dit initiatief gestart om ouderen die alleen zijn op regelmatige basis te verblijden met een gezellig telefoontje.

De toekomst is groen Onze duurzame initiatieven

Lees meer over de duurzame initiatieven van de Bijenkorf