Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Sustainable

Onze 4 pijlers

Voor een duurzame toekomst

Onze duurzame belofte

Duurzamere keuzes

100% duurzamere merken in 2025

We werken elke dag aan een duurzamer assortiment. Ons doel? In 2025 ons assortiment voor 100% uit duurzamere merken te laten bestaan. Hierbij zijn een verantwoorde productie en duurzamere materialen de belangrijkste criteria.

Zie je het duurzamer label op de website? Dit laat zien dat een product of service duurzamer is. Je kunt hier op letten tijdens het shoppen en zo bewust stappen zetten naar een duurzame levensstijl.

Onze duurzame belofte

Verantwoordelijk handelen

Onze CO2-uitstoot halveren in 2030

Een duurzame levensstijl begint bij jezelf. Daarom streven we binnen ons hele bedrijf naar een milieuverantwoorde manier van opereren. Van winkels en restaurants tot distributiecentrum en hoofdkantoor.

We hebben verschillende doelstellingen voor CO2 reductie, afval en winkelinrichting opgesteld om ervoor te zorgen dat we het milieu zo min mogelijk belasten. Zo zetten we bijvoorbeeld alles op alles om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Onze duurzame belofte

Bijdragen aan de samenleving

10.000 uur vrijwilligerswerk in 2025

Mensen maken de Bijenkorf bijzonder. Daarom investeren we in de persoonlijke groei en ontwikkeling van al onze medewerkers.

Daarnaast geven we ook graag tijd en aandacht aan mensen buiten onze organisatie. Door middel van vrijwilligerswerk en donaties aan goede doelen dragen we bij aan een betere samenleving voor mens en dier. Want een betere samenleving bereiken we samen.

Onze duurzame belofte

Redden van de bij

Zo veel mogelijk bijen van de rode lijst

De Bijenkorf zet zich actief in voor het behoud van de bij. Omdat we de Bijenkorf heten, maar vooral omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu.

Helaas gaat het door klimaatverandering, bestrijdingsmiddelen en oprukkende verstedelijking slecht met de bij. In Nederland staan ruim de helft van de 360 bijensoorten op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Onze ambitie is om in 2025 een aantal bedreigde bijen van de rode lijst af te halen.

Sustainable

Ons duurzamere assortiment

Ontdek hier onze duurzamere keuzes met Groene-Bij logo.