Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Nuit de Megève Eau de Parfum

70,-2023-12-05T21:29:48.356Z70
Eight & BobEight & Bob Nuit de Megève Eau de Parfum489709012700000
Fouquet was uitgenodigd in het huis van zijn vriend Nicolas, waar hij werd verzorgd door een charmante kleermaker die elk jaar van Megève naar Parijs ging om zijn beste klanten te bezoeken en hen op maat gemaakte skikleding te bezorgen voor het seizoen. Tijdens het nemen van metingen zou er een boeiend gesprek zijn geweest waarin de kleermaker en Nicolas aan Fouquet de bijzondere tijd in Megève vertelde. 

Enkele maanden later kreeg Albert Fouquet van zijn vriend Nicolas een uitnodiging voor een kerstdiner in Megève. De door Nicolas georganiseerde diners, hetzij in Cap Ferrat, in Megève of in zijn kasteel in Parijs, waren zeer bekend en gewild. Het geheim van deze eenmalige en gedenkwaardige feesten lag in de strenge selectie van zijn gasten: intellectuelen, diplomaten, zakenlieden, elegante vrouwen en jonge kunstenaars. 

Toen Fouquet het huis van zijn vriend binnenging, was zijn gastheer met de mooiste vrouw die hij ooit had gezien: Annicke. Haar opvallende smaragdgroene ogen en constante glimlach straalden een ongekende rust en zachtheid uit. Albert had het geluk om de hele avond met Annicke door te brengen. Uren praten naast de open haard, gelacht en gedanst, alles leidde tot een vaste belofte om elkaar weer te ontmoeten in de komende maanden.

Bij zijn terugkeer naar Parijs wilde Fouquet zijn herinneringen aan die avond vasthouden zonder enig deel van de magie van Megève te vergeten: de geur van de berglucht en het hout dat brandt in de open haard, de sfeer die door het selecte gezelschap tijdens het feest werd gecreëerd. Hij wist dat de beste manier om deze avond in leven te houden een voortreffelijke geur zou zijn, die alleen Albert kon creëren: Nuit de Megève.

Topnoten: Grapefruit, Petitgrain, Kruidnagel
Hartnoten: Tonkabonen, Iris, Zwarte koffie
Basisnoten: Vetiver, Tabak, Muskus