Room on the Roof: lokale kunstenaars

3 augustus 2020 t/m 31 augustus 2020

amstelveen

amsterdam

den haag

eindhoven

maastricht

rotterdam

utrecht

Room on the Roof, het artist-in-residence programma van de Bijenkorf

Room on the Roof: lokale kunstenaars

De Bijenkorf heeft al vanaf het prille begin in 1870 een bijzondere binding met kunst. In de loop der jaren verbonden vele bekende en toen soms nog onbekende architecten, schrijvers, muzikanten, ontwerpers en andere kunstenaars hun naam aan de Bijenkorf. De komende maanden zal de Bijenkorf, vanuit Room on the Roof, in alle winkels podium bieden aan het werk van verschillende lokale kunstenaars.

Lees hier meer over Room on the Roof.

Ontdek welke kunstenaars in de maand augustus in de Bijenkorf winkels te bezichtigen zijn:

Raquel van Haver – grote prints​ (Amsterdam)

Over de kunstenaar: Raquel van Haver (1989) @raquelvanhaver - ''Mijn onderzoek gaat vaak over de werking in en tussen communities, groepen, verhalen en geschiedenissen. ik werk op jute en combineer olieverf, houtskool, hars, haar, papier, teer en as in sterk gestructureerde composities. Ik onderzoek het hierboven genoemde waar identiteit met het oog op mijn directe omgeving en verhalen een grote rol spelen, gebaseerd op Afrikaanse, westerse, Caribische en Latijns-Amerikaanse culturen binnen mijn gemeenschap in Amsterdam Zuid-Oost.''

Joana Schneider – Touw Maskers​ (DEN HAAG)

Over de kunstenaar: Joana Schneider (1990) @joana.n.schneider - "Ik ben een textielkunstenaar en onlangs is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Geïnspireerd door de traditionele werkprocessen van Nederlandse vissers komen al mijn gebruikte materialen uit de havens van Nederland. Met een speciaal voor het proces ontwikkeld draaimechanisme wikkel ik gebruikte vislijnen en netten in gerecycled plastic garen."

Kasper Tinus - Illustraties (Rotterdam)

Over de kunstenaar: Kasper Tinus (1991) @kaspertinus - Een storyteller, beeldmaker maar misschien nog wel belangrijker een mens. In zijn werk is hij op zoek naar een combinatie tussen fantasie en realiteit. Hiervoor maakt hij referenties naar kunstgeschiedenis en de straatcultuur van zijn thuishaven Rotterdam. Hij deelt zijn verhaal over hoe hij staat tegenover de samenleving als individueel.

Satomi Minoshima – skin totes​ (Eindhoven)

Over de kunstenaar: Satomi Minoshima (1989, JP) is een grafisch / productontwerper afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven 2019. Haar focus ligt op het verkennen van nieuwe harmonie tussen materiaal, vorm en kleur. Ze ontwikkelt het idee en materiaal tot een product via een grafische benadering.

Gert Wessels - stopcontact sculpturen​ (Utrecht)

Over de kunstenaar: Gert Wessels (1996) is afgestudeerd aan de HKU en zoekt naar de grenzen van functionaliteit en vorm in alledaagse ontwerpen. Met zijn project ROSA SAKER neemt hij een unieke, ironische kijk op alledaagse voorwerpen. Met gedurfde kleuren en de flexibiliteit van acrylcomposiet uitdagen, creëert hij speelse maar essentiële stukken.

Celia Hadeler – Wandkleden​ (Amstelveen)

Over de kunstenaar: Celia Hadeler, is een hedendaagse Nederlandse kunstenares. Ze studeerde af aan zowel de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, als de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is zowel van Peruaanse als Duitse afkomst en groeide liefdevol op in twee culturen. Ze laat zich inspireren door haar erfgoed dat zich vertaalt in verbazingwekkende combinaties van oude en nieuwe technieken.

Joep Caenen – Olieverf op doek​ (Maastricht)

Over de kunstenaar: Joep Caenen (1991) @joepcaenen - '' Mijn inspiratie komt uit mijn kindertijd en jeugdherinneringen over Afrika & Azië. Het schilderen dient hierbij als een middel om ervaringen, ontmoetingen of het alledaagse uit deze tijd te herleven. Als een wandeling door het eigen geheugen op zoek naar onbewuste geregistreerde elementen en details. Een mix van persoonlijke geschiedenis, verhalen, realiteit, fictie en nog onbekende mogelijkheden komen hierbij samen tot een kleurrijke visualisatie."