De koninklijke stijl van The Crown

14 november 2020 t/m 5 december 2020

amsterdam

Vier samen met Netflix en de Bijenkorf de komst van het nieuwe seizoen van The Crown en ontdek van 14 november t/m 5 december een bijzonder koninklijke etalage in de Bijenkorf Amsterdam.

The Crown seizoen 4

In seizoen 4 van The Crown, dat de periode 1977 – 1990 beslaat, zijn alle ogen gericht op twee vrouwen: de eerste vrouwelijke Britse premier Margarat Thatcher en Lady – later prinses – Diana. De eerste lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en de spanningen tussen haar en Queen Elizabeth lopen dan ook hoog op, vooral wanneer Thatcher besluit het land de Falklandoorlog in te leiden. Maar Diana Spencer is de onbetwiste ster van dit seizoen. Haar relatie met prins Charles komt uitgebreid aan bod, van de verloving tot de sprookjesachtige bruiloft in 1981 en de jaren daarna, waarin Charles en Diana de royal tour naar Australië maakten. Verder komt de beroemde inbraak in de koninklijke slaapkamer in Buckingham Palace in beeld.  

Fred van Leer Koninklijke make-over

Geïnspireerd door lady Di laat stylist en fan van The Crown Fred van Leer in dit filmpje zien dat je echt geen koninklijke titel hoeft te hebben om je even bijzonder te voelen. Een lezeres van LINDA. krijgt namens Netflix een koninklijke make-over, inclusief shoppen, make-up, haar en fotoshoot, à la Diana. De Bijenkorf zorgde voor het koninklijke decor, kleding, make up en accessoires en natuurlijk het bijzondere, koninklijke gevoel.

Bekijk de video

The Crown bij de Bijenkorf Amsterdam

De Bijenkorf viert de lancering van het vierde seizoen van The Crown met een bijzondere samenwerking met Netflix in de Bijenkorf Amsterdam.

In de etalage en op de afdeling damesmode zijn drie outfits te zien die geïnspireerd zijn op de looks van Lady Di in drie iconische scènes uit het vierde seizoen van The Crown. Deze outfits staan symbool voor de metamorfose die Diana doormaakt van gewoon meisje in gemakkelijke kleding naar echte prinses in schitterende galajurk.