Ontwerp de winkel van de toekomst

13 oktober 2021 t/m 31 december 2021

amsterdam

amstelveen

den haag

eindhoven

maastricht

rotterdam

utrecht

Dé ontwerpwedstrijd voor creatieve denkers tot en met 15 jaar

Hoe ziet een winkel er in de toekomst uit? Kan je er alleen iets kopen of kun je er ook andere dingen doen? Wat is er te krijgen? Is het nog een echt gebouw zoals nu? Zijn er nog verkoopmedewerkers van vlees en bloed of alleen robots en computers?  Laat je fantasie de vrije loop en bedenk een winkel die lief is voor mens, dier en milieu en waar iedereen welkom is. Je mag analoog of digitaal vertellen, tekenen, schrijven, of bouwen, zo groot of klein als je wilt.

Zo doe je mee

Denk je vaak na over hoe we beter met de wereld kunnen omgaan en ben je niet ouder dan 15 jaar? Dan zijn wij heel benieuwd hoe jij als onze toekomstige klant vindt dat een winkel als de Bijenkorf er later uit moet zien.  Je mag alleen meedoen, maar ook samen met vrienden, vriendinnen, je hele klas of je sportteam.

Stuur je ontwerp of een foto daarvan uiterlijk 31 december 2021 naar [email protected]. Je mag je ontwerp ook inleveren bij de klantenservice van een van onze winkels. Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden en een uitleg bij je ontwerp. Als je samen met meer kinderen meedoet, vermeld dan van iedereen de naam.

Wat kun je winnen?

Er is een deskundige jury van vier mensen die heel veel van winkels, ontwerpen en duurzaamheid weten. De jury kiest zeven finalisten, één voor elk van de zeven winkels van de Bijenkorf. De ontwerpen van de finalisten worden in januari 2022 in de etalages van de Bijenkorf getoond. Hieruit wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Als je wint, wordt jouw idee in het echt uitgevoerd. Bovendien word je een jaar lang kinderdirecteur van de Bijenkorf. Je gaat dan bijvoorbeeld mee naar een vergadering met de directie, je geeft een interview over je ontwerp van de winkel van de toekomst en je brengt een werkbezoek aan de bakkerij, waar alle taarten van de Bijenkorf vandaan komen.

Wil jij, je vader, je moeder of iemand anders nog iets vragen over de ontwerpwedstrijd? Lees de veelgestelde vragen, de actievoorwaarden of stuur een mail naar: [email protected].