Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Bijenkorf opent grootste cosmetica-afdeling van Utrecht

14 September 2017

Grootste cosmetica-afdeling de Bijenkorf Utrecht

De Bijenkorf opent de grootste cosmetica-afdeling van Utrecht op 14 september

De Bijenkorf Utrecht opent op 14 september de nieuwe cosmetica-afdeling op de parterre, die drie keer vergroot is van 350 m2 naar 1100 m2. Het assortiment is sterk uitgebreid en bestaat uit toonaangevende cosmetica merken, geuren en services. Een groot deel hiervan is in Nederland alleen verkrijgbaar bij de Bijenkorf. De verbouwing van de gehele parterre inclusief lederwaren en accessoires, zal eind november gereed zijn.

Giovanni Colauto, CEO de Bijenkorf: ‘De cosmetica-afdeling in Utrecht is drie keer zo groot geworden, deze uitbreiding past geheel binnen de premium experience strategie van de Bijenkorf. Merken, service en winkelbeleving springen er op de nieuwe afdeling uit. Van de 42 merken die er verkrijgbaar zijn, zijn er 10 alleen verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Eind november worden er aanvullend twee treatment rooms geopend, waardoor er nog meer service verleend kan worden.’

Op de cosmetica-afdeling zijn verschillende producten te vinden, variërend van make-up, huidverzorging, geuren en accessoires. De verkrijgbare merken lopen uiteen van MAC tot Rituals en van Estée Lauder tot Chanel. Daarnaast zijn er nieuwe merken die in Nederland alleen bij de Bijenkorf verkrijgbaar zijn als Charlotte Tilburry, Kiehl’s en NARS. Klanten kunnen er tevens terecht voor verschillende services, bijvoorbeeld beauty touch-ups, persoonlijk beauty advies of een manicure bij de soap treatment store.

De opening is de derde fase van een grootscheepse verbouwing die medio 2018 wordt afgerond en waarmee de Bijenkorf Utrecht haar winkeloppervlakte vergroot van 9.000 m2 naar 15.000 m2. De eerste fase van de verbouwing in Utrecht die in september 2016 gereed was, omvatte de geheel nieuwe tweede etage waar onder andere woonaccessoires en het restaurant The Kitchen gevestigd zijn. De tweede fase van de verbouwing was de herenafdeling op de onderste etage die in maart 2017 is geopend. In juni is het City Café geïntroduceerd en zijn horloges en sieraden al vernieuwd op de parterre in Utrecht. Om de winkelbeleving op de nieuwe cosmetica-afdeling te vergroten is er gekozen voor visuele aspecten als botanische prints, geometrische vormen en digitale signing. Eind november zal de hele parterre gereed zijn en zullen ook lederwaren en accessoires opgeleverd worden.

Op 15, 16 en 17 september zijn de punten van klanten met een Bijenkorf Card twee keer zoveel waard op cosmetica. Op deze dagen betaalt men de helft van de punten voor cosmetica-aankopen.