• Home
  • arrow-small__rightHavaianas

Havaianas

Havaianas, wie heeft er geen paar van deze populaire teenslippers in zijn of haar kledingkast? Bij de Bijenkorf vind je online een uitgebreid aanbod slippers voor heren, dames en kinderen. Welke kleur Havaianas slipper maakt jouw zomer compleet?

7 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Kinderen
Filter & sorteer
7 artikelen
7 van 7 gezien

Havaianas, wie heeft er geen paar van deze populaire teenslippers in zijn of haar kledingkast? Bij de Bijenkorf vind je online een uitgebreid aanbod slippers voor heren, dames en kinderen. Welke kleur Havaianas slipper maakt jouw zomer compleet?

Havaianas Slippers bij de Bijenkorf

De wereld omarmt massaal de Havaianas slipper. Mannen, vrouwen en kinderen lopen overal ter wereld op deze teenslipper. In ons koude kikkerlandje kan je natuurlijk alleen in de zomer slippers dragen. Maar zodra dat zonnetje doorbreekt en de thermometer de 20 graden aantikt zie je de flip flops naar buiten komen. Met warm weer schiet je ze eenvoudig aan. Daarbij, ook voor het zwembad en vakantie is dit steevast schoeisel wat meegaat in de koffer. Bij de Bijenkorf vind je een ruim aanbod aan slippers van dit Braziliaanse merk. We hebben deze slippers voor heren, dames en kinderen. Want zonder een paar slippers is jouw zomer niet compleet.

Het verhaal van Havaianas: dé Braziliaanse teenslipper

De Havaianas slipper is langer populair dan je denkt. Het verhaal start in 1962, toen men op basis van de Japanse slipper, de zola een teenslipper ontwikkelde in Brazilië. Binnen korte tijd werd de slipper een groot succes onder werklieden in Brazilië. Iedereen wilde een paar hebben, vanwege het draagcomfort en gemak. De slippers werden gewoon verkocht vanuit een bestelbusje. Door de vlotte mobiliteit verspreidde de slipper zich door het hele land. In de 1966 werd de originele vorm van de Havaianas gepatenteerd. In de jaren ’80 de slipper uitgeroepen tot gemeengoed van elke Braziliaan. Net zo fundamenteel als rijst en bonen. In Brazilië weten ze, met een goede slipper kom je een heel eind!

Inmiddels kent de Havaianas slipper verschillende modellen. Zo heb je voor dames slippers met dunne teenspreiders en een extra dunne zool. Zo oogt de slipper een tikkeltje eleganter. Of je kunt juist kiezen voor extra bandjes, hierdoor blijft de voet steviger op de zool staan. Het voorkomt dat je zomaar uit je slipper glipt. Voor heren mag het vaak wat steviger en robuuster. Daarom blijft de traditionele Havaianas populair. Je herkent deze slipper natuurlijk aan zijn frivole logo én het Braziliaanse vlaggetje op de teenspreider. Voor welk model slipper kies jij?

Nog meer slippers in onze online winkel

Naast Havaianas hebben wij natuurlijk nog een veel groter assortiment badslippers voor heren en dames. Een slipper als modeitem is altijd in stijl. Ook voor kinderen hebben we meerdere soorten vrolijke rubberen slippers met verschillende soorten riempjes. De slippers voor kinderen hebben vaak een extra riempje zodat de kindervoet stevig blijft zitten. Neem een kijkje bij ons uitgebreide assortiment kinderslippers.