Daniel Wellington horloges voor heren

17 artikelen
  • Analoge horloges
Filter & sorteer
17 artikelen
17 van 17 gezien

Daniel Wellington horloges voor heren bij de Bijenkorf

Ben jij al bekend met de horloges van Daniel Wellington? Het horlogemerk werd in 2014 opgericht door Filip Tisander én werd binnen no-time een groot succes. Je vindt Daniel Wellington horloges voor heren in een verschillende stijlen. Het merk oogt klassiek met de keuze voor veelal maritieme kleuren, maar je vindt ook horloges met RVS-banden. Het design is basic en modieus. De horloges van Daniel Wellington zijn voor de man die graag wisselt van horloge én meegaat met de mode.

Het verhaal achter Daniel Wellington horloges

Hoewel de horloges van Daniel Wellington nog maar kort bestaan, heeft de Zweedse oprichter Fillip Tisander een mythe gecreëerd rondom het figuur Daniel Wellington met een slim verhaal. Tisander is jong en reist veelvuldig. Tijdens één van zijn reizen kwam hij een Brit tegen, met een onberispelijke en typische Engelse stijl. Dit figuur was Daniel Wellington, en hij zweerde bij horloges met een nylon bandje. Het elegante, eenvoudige ontwerp was volgens hem tegen alle weersomstandigheden bestand.

Tisander was diep onder de indruk van de Brit en zijn liefde voor het NATO bandje. Dit horlogebandje is uitgevonden voor de Britse luchtmacht in de jaren ’30, hiermee was de Engelse twist van het merk geboren. Tisander is geschoold als marketeer en besloot vanuit deze visie tijdens de reis horloges te gaan ontwerpen. Met dit sterke Britse achtergrond verhaal en de kracht van sociale media breekt Daniel Wellington als nieuw horlogemerk de markt open. Vele sterren zijn al gespot met een DW-klokje om de pols.

Bandjes voor jouw Daniel Wellington horloge

Maar natuurlijk is ook het design van de Daniel Wellington horloges ijzersterk. De klokjes hebben een minimalistisch uitstraling, het zijn horloges zonder te veel opsmuk en functies. De horlogekasten zijn dun zodat je ze met verschillende bandjes kan combineren. Je vindt horloges met 3 typen banden, die je eenvoudig kan door wisselen.

Het NATO-bandje. Deze eenvoud combineert perfect met de NATO bandjes die in reeks van verschillende kleurencombinaties worden geleverd. Denk aan traditionele Britse kleuren als rood, donkerblauw, wit en donkergroen. Maar je vindt ook banden met opvallende kleuren als geel en fuchsiaroze. Hoe je bui ook is, je bandje kan het matchen!

Leren horloge bandje. Het leren horlogebandje is altijd goed. Of je nu uitgaat, een gelegenheid heeft, het horloge oogt klassiek en door het dagelijks gebruik gaat de band leven. De leren banden van Daniel Wellington combineren perfect met het dunne horloge kastje en komen in traditionele kleuren als bruin, zwart, camel en beige, in effen met krokoprint. De sluitingen met pinnetje komen in goud, zilver en rose-goud.

De mesh band. Mesh banden zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en zitten door de soepele structuur toch comfortabel om de pols. Met de sluiting maak je de mesh-band op maat. Meshbanden zijn beschikbaar in zilver, goud, rosé-goud en zwart.