Winkels & Openingstijden
Klantenservice

HermèsMatic

5 October 2016

In de startblokken, klaar, verven maar!

In de startblokken, klaar, verven maar!

Laat de liefde voor jouw carré opbloeien, wakker de vlam weer aan en onderga een metamorfose van kleur. Het huis Hermès heeft iets origineels bedacht om zijden carrés te verven en hen hierdoor een nieuw leven, een nieuwe jeugd in te blazen. Een mini-wasserette om de hoek, met oranje wasmachines, die de carrés zwierig in hun trommel laten draaien.

Kies uw lievelingskleur uit, selecteer het programma

Op het programma van elke HermèsMatic: verschillende wasprogramma’s om jouw unieke carré te ontwerpen. In de praktijk komt er weinig techniek aan te pas: men kiest de machine van de gewenste kleur. De wasmachine verft alle kleuren over; van jeans blauw tot fuchsia-roze. Vervolgens gaat de carré in de droger en krijgt de halsdoek langzaamaan haar soepelheid en zachtheid weer terug. Wachttijd: achtenveertig uur. Eenmaal opnieuw geverfd, wordt de carré geplooid en verpakt in een papieren tas. De carré is nieuw leven ingeblazen en kan opnieuw overgedragen worden, van moeder op dochter...

Wereldwijd

Meerdere HermèsMatic zullen over de wereld opgezet worden. Amsterdam, München, Straatsburg en Kyoto zullen de eerste plaatsen zijn van deze bontgekleurde ontdekkingsreis. Daarnaast zal elke HermèsMatic over een ruimte beschikken die bestemd is voor de verkoop van dip-dye carrés, met karakteristieke ontwerpen uit de archieven van het Parijse huis: Brides de gala, Quadrige, Festival des Amazones, Les Clés… overgeverfd in negen kleurnuanceringen in de Hermès ateliers van Lyon. Iconische carrés die een loopje nemen met de tijd en een nieuwe start maken. HermèsMatic zal in De Bijenkorf te Amsterdam plaatsvinden van 8 t/m 16 oktober 2016. Het is niet nodig om wisselgeld mee te nemen: de metamorfose is gratis.

de Bijenkorf Amsterdam, begane grond
zaterdag 8 t/m zondag 16 oktober

Het is niet nodig om wisselgeld mee te nemen: de metamorfose is gratis. Maar neem wel een eerder aangekochte Hermès halsdoek mee.