Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Iittala

Als pionier van Scandinavisch design en expert in gekleurd glas, is Iittala toegewijd aan het streven naar beter leven. Iittala staat voor weloverwogen design, gemaakt om van te houden en om te gebruiken - dag in dag uit, generaties lang.

Iittala

658 artikelen
  • Dames
  • Wonen
Filter & sorteer
658 artikelen

iittala bij de Bijenkorf

Bij Iittala vind je tijdloze en stijlvolle gebruiksvoorwerpen en designobjecten die het dagelijks leven verreiken. Het verhaal van het Finse merk gaat terug naar 1881. In die tijd was serviesgoed overdadig gedecoreerd met frivole tierelantijntjes en schilderingen. Iittala was een pionier op het gebied van minimalistisch en praktisch design waar Scandinavië om bekend staat. De progressieve ontwerpers Alvar Aalto, Aino Aalto en Kaj Franck waren van mening dat design nooit louter decoratief moet zijn en voor iedereen is! Hun “form follows function” filosofie leeft nog steeds voort in het merk.

iittala voor duurzaam vakmanschap

De designs van Iittala gaan nooit uit de mode en hebben een lange levensduur. Het idee is dat je van een Iittala servies je hele leven plezier kan hebben. Door tijdloze en duurzame producten te ontwerpen, wil het merk overconsumptie en de wegwerpcultuur tegen gaan. Dankzij authentiek vakmanschap, uitstekende kennis van materialen en innovatieve technieken biedt het merk immer uitstekende kwaliteit! Iittala items met korting vind je in de Iittala sale.

Het assortiment van iittala

Van origine is Iittala een glasfabriek. Maar het merk biedt meer dan glazen & karaffen. In de lijn Iittala – Taika vind je je kleurrijk servies met magische patronen geïnspireerd op de cultuur van het noorden. De lijn Iittala – Teema biedt servies met neutrale kleuren. De lijn Iittala – Kastehelmi is geïnspireerd op de natuur en biedt niet alleen een mooie aanvulling op je servieskast, maar biedt ook sfeervolle woonaccessoires.