Interview Back to work met... Yara Michels

Wat zijn goede investment pieces als het gaat om een mooie garderobe voor het werk? En hoe pas je je outfit aan aan elke gelegenheid? Deze week zaten we met Yara Michels om te praten over mode en haar 'back to work' tips.

Wat doe je precies?

Ik ben hoofdredacteur van Linda.meiden, maak online content op Instagram en YouTube en presenteer televisieprogramma's. Kortom: verhalen maken voor jonge vrouwen!

Bij jou ziet elke werkdag er anders uit. Hoe pas je je outfit aan aan elke gelegenheid?

Back to basics! Alle écht geslaagde looks beginnen bij een basis waar je je gelukkig, sterk en jezelf in voelt. Voor mij is een zijden blouse in een print daar een goed voorbeeld van. Luipaardprint maakt me blij en draag ik overdag met een jeans en stoere boots, in het weekend op een funky joggingbroek en naar werk op een rok met toffe hakken eronder. Zoek dus naar de items die je elke dag aan wil, en investeer dan in de mooist mogelijke versie daarvan.

Wat is jouw favoriete office look?

Ik ben verslaafd aan pakken. Want: 3 outfits in 1! Je kunt de broek los dragen, het jasje ook, of gaat voor een echt statement. In print, fluweel, een diepe kleur - ik spaar ze allemaal. En werkkleding hoeft absoluut niet saai te zijn.

Waar haal jij je fashion inspiratie vandaan?

Door veel te kijken naar andere bijzondere vrouwen. Op Pinterest en Instagram sla ik alles op wat mijn aandacht trekt, van kleurencombinaties tot prints tot outfits. Daar scroll ik dan af en toe doorheen om op ideëen te komen.

Wat zijn goede investment pieces als het gaat om een mooie garderobe voor werk?

Dat ligt echt aan je eigen stijl. Bij werkkleding denken we al snel aan allerlei stijlregels, maar jij bent zelf het uitgangspunt. Mijn werk is best informeel, dus ik kan trends verwerken en vind het cool om items te zoeken die ik ook privé kan dragen. Zoals een pantalon met streep aan de zijkant, geinspireerd op een joggingbroek. Of een mooie jurk in luipaardprint. Zoek in elk geval kleur of print op, want dan maak je sowieso een knallende eerste indruk.

Wat staat er nog op jouw wishlist?

Een korte teddy-jas, veel dunne coltruitjes om mee te layeren onder tops en jurken en sobere bloemenprints.

Dames Net binnen

Ontdek de nieuwste en mooiste items van onze topmerken Bekijk de collectie