Trends Wintertrends: retro

Geschreven door

Emma, Content Editor

Laat je inspireren door de laatste Gucci-show of de garderobe van je oma. De retro-stijl is weer helemaal terug van weggeweest. Grote brillen, degelijke rokken en ‘oubollige’ prints: dit is niet meer alleen bestemd voor je grootmoeder.

Do's & don'ts

  • Houd het geheel ‘jong’ door deze trend te combineren met sneakers of juist hoge pumps
  • Ga juist voor loafers om je oma-stijl tot in de puntjes door te voeren
  • Wil je investeren in één goed stuk binnen deze trend, ga dan voor óf een paar loafers óf voor een ouderwetse cardigan met grote knopen

De broek

De broek die we bij deze trend zien is veelal een cropped pantalon, het liefst een beetje wijdvallend.

De top

Blouses met strik, grote knopen en hoge sluitingen vallen perfect binnen de retrotrend. Een beetje kuisheid siert de mens.

De jas

Een lange mantel werkt het beste. Denk aan mantels in een goede ruit of juist in een lichte kleur. Wil je een waardevolle investering doen? De trenchcoat van BURBERRY is een klassieker.

De schoen

Loafers zijn immens populair en hét perfecte schoeisel voor deze trend. De nieuwste loafers zijn voorzien van parels, jamboree en andere bijzondere details.

Gespot

Heel bekend modeland loopt inmiddels weg met deze retro-look. Laat je inspireren door de retro modemeisjes anno nu.

Beelden: © WGSN.com

Persoonlijk stijladvies

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte outfit? Schakel geheel vrijblijvend de hulp in van ons Personal Styling-team om een look te vinden die voldoet aan de trend én past bij jouw persoonlijke stijl.