Trends Wintertrends: het ruitpatroon

Emma, Content Editor

Het ruitpatroon is terug van weggeweest. Dit patroon is niet langer alleen te vinden in je oma’s kast, maar ook in de nieuwste modecollecties van merken als BURBERRY, Maje en Warehouse. Lees nu hoe je deze trend draagt en kan combineren om het beste uit jouw geruite rok, broek, trui of jas naar boven te halen.

Do's & don'ts

  • Combineren mag, verschillende ruitpatronen kunnen goed bij elkaar gedragen worden
  • In het geval van combineren, houd er dan rekening mee dat de kleuren niet vloeken
  • Panty’s met ruit zijn erg leuk, maar combineer deze niet met een geruite rok of jurk

De broek

De geruite broek zien we in vele soorten en maten. De twee populairste geruite broeken zijn het palazzo model en de track pants. De eerste heeft een hoge taille en heeft wijde en flared pijpen, de tweede broek is wat rechter en heeft vaak een gekleurde bies aan de zijkanten.

De jas

Samen met de broek is de jas toch wel hét item bij uitstek voor een ruitpatroon. Kies voor een blazer of lange overjas en flaneer volgens de laatste trends over straat.

Gespot

Niet alleen was het ruitpatroon te zien in veel nieuwe collecties op de catwalk, deze trend begint ook het straatbeeld te domineren.

Beelden: © WGSN.com

Persoonlijk stijladvies

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte outfit? Schakel geheel vrijblijvend de hulp in van ons Personal Styling-team om een look te vinden die voldoet aan de trend én past bij jouw persoonlijke stijl.