Beautytips van Karen van Ede Sunday Mask Day

Ze is geen huidarts en geen kapper, maar ze weet wel heel veel over beauty: Karen van Ede. Dit keer vertelt deze beauty editor waarom je je huid eigenlijk elke dag zou moeten verwennen met een masker.

Everyday Mask Day

‘Sunday Mask Day’, een lekkere hippe term die overgewaaid is uit België. Maar eigenlijk is het elke dag wel een goede dag om je huid te verwennen met een masker. Een masker is geconcentreerder dan je dagcrème of serum. De superhero onder de gezichtsverzorging. Niet alleen heeft een masker een ontspannende werking, ook gaat het dode huidcellen te lijf, verwijdert het oneffenheden én zorgt een masker ervoor dat je huid andere verzorgingsproducten beter opneemt.

Multitasking & multimasking

Waar een masker vroeger al snel van je gezicht afbrokkelde, blijven de maskers van tegenwoordig goed zitten. Perfect dus als je ook even snel dat bergje was wilt wegwerken terwijl je masker intrekt. Nog zo'n hip begrip: multimasking. Maskers hebben namelijk allemaal een andere werking, van hydrateren tot verstevigen en kalmeren. Combineer verschillende maskers en werkingen voor een optimaal effect. Wist je trouwens dat een masker ook heel goed werkt tegen droge handen en scheenbenen in de winter?

Zet je masker op

Tegenwoordig is er voor elk huid en behoefte een passend masker. Zo helpt de Hydra Beauty Masque de Nuit au Camélia van CHANEL je gezicht met detoxen in de nacht, bieden de natuurlijke materialen in de Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque van Kiehl’s extra versteviging en zorgen de Absolue Precious Cells van Lancôme voor een gehydrateerd gevoel. Voor pure verwennerij gebruik je na het aanbrengen van je masker ook nog een sheet mask aan. En dat noemen we dan, de sandwich mask.

Alle beautytips

Hier ontdek je alle beautytips van Karen van Ede