Beautytips van Karen van Ede Over oogverzorging

Ze is geen chemicus en geen dermatoloog, maar ze weet wel heel veel over beauty: Karen van Ede. Dit keer geeft deze beauty editor jou de beste tips over oogverzorging.

Een frisse ochtendblik

Als je 's morgens lekker fris wakker wilt worden, is de gouden tip om je oogcrème die nacht daarvoor in de koelkast te leggen. Wist je trouwens dat je ogen 's nachts opzwellen en je wallen krijgt doordat je lange tijd plat ligt? Smeer in de avond daarom nooit een crème met hyaluronzuur. Dan word je namelijk gegarandeerd met zakjes wakker.

Oogcrème & masseren

De nieuwste trend als het aankomt op oogcrèmes is het masserende opzetstukje. Massage zorgt namelijk voor huidregeneratie. En huidregeneratie helpt rimpels te voorkomen. Merken als Estée Lauder, Clinique en La Mer bieden een aantal mooie opties. Tip: als je hem ’s ochtends dus lekker koud uit de koelkast haalt, werkt ‘ie op zijn best.

Hoe breng je jouw oogcrème aan?

Een goede oogcrème kan het verschil maken, maar ook de manier waarop je het aanbrengt is belangrijk. De huid rondom je ogen is teer en gevoelig en verdient daarom een special treatment. Wil jij rimpeltjes doen vervagen en donkere kringen voorkomen, let dan hier op:

  • Breng de crème aan op het harde deel en niet op het bewegend ooglid
  • 'Less is more', dus doseer de hoeveelheid oogcrème goed
  • Gebruik altijd je ringvinger bij het aanbrengen
  • Ga op een deppende manier te werk
  • Doe een concealer over je oogcrème om donkere kringen tegen te gaan

Alle beautytips

Ben je benieuwd naar meer? Hier ontdek je alle beautytips van Karen van Ede.