Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Beautytips van Karen van Ede SPF in het voorjaar

Ze is geen kapper, geen dermatoloog, maar ze weet wel heel veel over beauty: Karen van Ede. Dit keer vertelt deze beauty editor waarom SPF zo belangrijk is voor je huid én waarom je die ook in het voorjaar al nodig hebt.

De zon als boosdoener

We worden er oh zo blij van, maar toch is de zon ook schadelijk voor ons. En dan vooral voor onze huid. Rimpels, pigmentvlekjes en verzakkingen: het komt allemaal door uv-licht. Huidveroudering willen we natuurlijk zo veel mogelijk tegengaan en daarom is de juiste verzorging mét SPF zo belangrijk. En waan je overigens in de schaduw ook niet helemaal veilig, want ook daar vang je uv-licht op.

Smeren, smeren en nog eens smeren

Het belangrijkste is kortgezegd, smeren. En dan niet alleen je gezicht. Ook je handen en decolleté worden vaak blootgesteld aan de zon en hebben daardoor bescherming nodig. Begin je dag bijvoorbeeld met een dagcrème met SPF, zoals de Benefiance van Shiseido. Of smeer de City Block Sheer van Clinique op wanneer je een zonnige stadswandeling gepland hebt. Ook foundations hebben steeds vaker een SPF. L’Essentiel van Guerlain is daar een mooi voorbeeld van.

SPF: dit moet je nog weten

  • Smeer je 15 tot 20 minuten voordat je naar buiten gaan in voor optimale bescherming
  • Uv-licht komt ook door je foundation en andere make-up heen
  • Je laatst opgesmeerde SPF-product telt, alles wat daaronder zit niet
  • Van oude, opengemaakte verzorgingsproducten loopt de SPF terug
  • De hoogte van de SPF hangt af van welk huidtype je hebt
  • Smeer ruim om de daadwerkelijke beschermingsfactor op peil te houden

Alle beautytips

Hier ontdek je alle beautytips van Karen van Ede