Feestelijke champagnes

De Champagne guide

Champagne is een feest. Het is hét drankje voor tijdens feestelijke gelegenheden, maar het mag natuurlijk ook gewoon aan tafel bij een heerlijk diner. Voordat je een fles koopt is het goed om je er iets meer in te verdiepen. Als er ‘champagne’ op het etiket staat, kijk dan goed of deze uit het champagne-gebied in Noord-Frankrijk komt. Dat is namelijk meteen de kwaliteitsgarantie. Dan is het nu tijd om je te laten inspireren door onze verscheidenheid aan fijne bubbels. Santé!

Druivenrassen

In champagne zijn drie belangrijke druivenrassen. Één daarvan is wit, twee zijn blauw. De kleur is bepalend voor de smaak. Ook wat er op het etiket staat is belangrijk, namelijk: brut, demi-sec of doux is bepalend. Brut staat voor droog, demi-sec is halfdroog en doux is zoet. Kies daarbij het soort waar jij van houdt.

Champagnestijlen

In champagnes valt er te kiezen tussen drie verschillende stijlen. Blanc de Blancs is gemaakt van 100% witte druiven. Blanc de Noir is gemaakt van blauwe druiven. De derde is een mengeling van de rode en witte basiswijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Rosé Impérial van Moët & Chandon.

Champagnehuizen

Nu je het verschil weet tussen de champagne soorten is het natuurlijk de vraag van welk champagnehuis je jouw bubbels wil kopen. Je hebt de grote champagnemerken zoals Dom Perignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Armand de Brignac, Ruinart, Piper-Heidsieck en Deutz. Maar er zijn ook zeker mooie kleine champagnehuizen. De La Ruche huischampagne van de Bijenkorf is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast verkoopt de Bijenkorf ook exclusieve flessen, zoals de 'Lipstick Champagne' van Pieper-Heidsieck.

Meer weten over de soorten champagnes? Breng een bezoek aan de Bijenkorf voor een persoonlijk advies.

Kerst

Het kerstfeest is niet compleet zonder onze overheerlijke taarten, verfijnde patisserie of sprankelende champagne. Bestel ze snel en eenvoudig met onze kerstbestelservice.