Winkels & Openingstijden
Klantenservice

How to De 4 mooiste
feestelijke beautylooks

Geschreven door

Shanice, Content editor

Of je nu naar een kerstdiner of nieuwjaarsfeest gaat: je outfit staat of valt met de make-up die je kiest. Welke look je ook kiest - nude of juist glitter - wij voorzien je graag van alle producten en advies.

Oud & nude: een glanzend gezicht

Is heftige make-up niet zo jouw ding maar wil je er wel op je kerstbest uitzien? Dan is de glowy look perfect voor jou. Creëer eenvoudig een natuurlijke uitstraling waarbij je huid straalt.

 1. Zorg dat je huid goed gehydrateerd is voor je jouw basis aanbrengt.
 2. Egaliseer de huid met concealer en eventueel foundation.
 3. Breng een highlighter aan op de plaatsen waar van nature het licht valt, zoals je wenkbrauwbot, neusbrug, jukbeenderen en de cupidoboog van je bovenlip.
 4. Maak de look af met wat koperkleurige oogschaduw en een nude liptint.

Tip: Wat extra shine op je gezicht? Breng een vette balm aan op de gewenste plaatsen zoals bijvoorbeeld de wangen en oogleden.

Niet voor de poes: de cat eye

Het enige dat je nodig hebt voor deze look is een vaste hand en een eyeliner. De truc is dan simpel: werk van het midden van je ooglid naar de beide kanten.

 1. Houd de basis van je look ook echt basis en maak van je ogen de eyecatchers.
 2. Zet de punt van je eyeliner langs de wimperrand, ter hoogte van je pupil. Werk eerst naar de buitenste hoek van je oog en daarna naar de binnenste hoek. Dit maakt het makkelijker de dikte bij beide ogen gelijk te houden.
 3. Ga een stapje verder door hem dikker te maken, langer door te trekken of juist ook onder je oog te zetten. Houd hierbij goed rekening met de vorm van je ogen en gezicht.
 4. Maak de look af met een dikke laag mascara en nude lipstick.

Om te zoenen: de rode lipstick

Perfect voor elke gelegenheid en geschikt voor iedere huidskleur: een rode lipstick. Zo staat een koele ondertoon (blauw of paars) het beste bij een lichte huid. Bij een medium huid kies je voor een oranje tint. Dieprood is juist weer perfect voor een donkere huid.

 1. Kies de juiste kleur maar ook de formule: ga je voor bijvoorbeeld mat? Zorg dan dat de rest van je make-up ook mat is.
 2. Prep je lippen met een scrub en balm zodat alle velletjes weg zijn. Breng daarna langs de randen wat foundation of concealer op je lippen voor een longlasting effect.
 3. Breng eerst de juiste kleur lippotlood aan en vervolgens de lipstick met een lippencil. Of kies voor een eenvoudig aan te brengen liquid lipstick.

Tip: Helemaal van nu is de smudged lipstick. Pak een grove kwast en vervaag voorzichtig de randen rondom de lippen.

Glitterama: de ultieme party look

Steel de show op iedere kerstborrel - of een andere feestelijke aangelegenheid - met glitterogen. Geen discobal meer nodig.

 1. Breng speciale lijm aan op je oogleden en dep daarna de glitters met een penseel vanuit het potje op je oogleden.
 2. Begin in je binnenste ooghoek met een lichtere kleur en eindig wat donkerder aan de buitenkant.
 3. Voorkom een waar glitterfestijn door de randen af te plakken met - jawel - plakband.
 4. Klaar met de glitter? Tijd voor een flinke laag mascara en een fixing spray om alles op zijn plek te houden.

Tip: Is een full glitter look jou een beetje teveel van het goede? Gebruik dan een matchende kleur glitter in het midden van je ooglid.

Make classic fantastic De ultieme partylook

Van klassiek tot uitgesproken: bij de Bijenkorf vind je de mooiste make-up voor een feestelijke beautylook