Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Alles over wallen en donkere kringen
Cosmetica
20
MEI '21

Alles over wallen en donkere kringen

Wallen en donkere kringen kunnen een permanente vermoeide blik geven. Om deze klachten bij de kern aan te pakken, onderzoeken we de oorzaak én zetten we de meest effectieve oplossingen voor je op een rij.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Wat te doen tegen wallen en donkere kringen?

Wanneer er over ‘wallen’ gesproken wordt, kan het gaan over zakjes onder de ogen óf donkere verkleuringen. Belangrijk om te weten is dat wallen en donkere kringen niet hetzelfde zijn. Daadwerkelijke wallen zijn vet- en vochtophopingen onder de ogen. Donkere kringen ontstaan daarentegen wanneer bloedvaatjes door de huid heen schijnen. Doordat de huid onder de ogen zeer dun is, resulteren deze vaatjes in een blauwe of paarskleurige waas. Beide klachten hebben een andere oorzaak én daarom ook verschillende oplossingen.

Gezichtsrollers bestrijden vocht onder ogen en zichtbare bloedvaatjes

We beginnen met oplossingen die effectief de zichtbaarheid van wallen verminderen. Aangezien vocht de grote boosdoener is, is het zaak om het vocht af te voeren. Een dagelijkse massage rondom de ogen resulteert in lymfedrainage. Handmatige lymfedrainage is een milde massagemethode waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd. Er bestaan gezichtsrollers die specifiek zijn ontwikkeld om het vocht onder de ogen als het ware ‘weg te rollen’. De effectieve rollers van The Coucou club stimuleren daarnaast ook de doorbloeding, waardoor de bloedvaatjes onder de ogen minder opvallen. Ook de exemplaren van Skin Gym zijn een geweldige aanvulling op je huidverzorgingsroutine. Rol áltijd van binnen naar buiten. Dus, richting de slapen toe voor een gelift effect.

Doeltreffende wallen créme bij vermoeide ogen

De meeste dames storen zich aan hun wallen en donkere kringen omdat ze resulteren in een vermoeide blik. Gelukkig zijn er diverse oogcrèmes op de markt die direct resulteren in een opgewekte uitstraling. Voor een instant fix kan er gekozen worden voor een oogmasker. Dit zijn meestal patches met een hoge dosis aan werkzame ingrediënten die een aantal minuten moeten inwerken. De resultaten zijn tijdelijk, maar wel verbluffend én daarom ideaal voor een bijzondere gelegenheid die vraagt om een flawless face. Voor de dagelijkse verzorging is een ooggel voldoende. De exemplaren van 111Skin verminderen een gezwollen huid en de zichtbaarheid van donkere kringen.

Lijkt het je waardevol om een beauty masterclass over gezichtsverzorging bij te wonen? Tijdens de Dermalogica masterclass leren onze beauty experts jou alles over het samenstellen van een doeltreffende en effectieve huidverzorgingsroutine.

Donkere kringen onder ogen effectief bestrijden

We weten nu dat donkere kringen de oorzaak zijn van zichtbare bloedvaatjes onder de huid. De bovenstaande stappen zullen de zichtbaarheid hiervan drastisch minimaliseren, maar sommige dagen vragen om nét wat meer moeite. Donkere kringen wegwerken doe je snel en eenvoudig met een concealer. Het huidskleurige make-upproduct is een ideale oplossing die deze huidverkleuring direct camoufleert. Dep een minimale hoeveelheid onder de ogen en vervaag het product voor een natuurlijke finish. Combineer het gebruik van een concealer met al het bovenstaande advies en je zult versteld staan van het resultaat.

Wallen onder ogen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen én daarom hebben diverse merken producten gecreëerd die zich richten op het afwenden van de oorzaken die resulteren in wallen. Zo is de ReVersive Pro Youth Eye Cream van Babor een krachtige en werkzame formule die de huid rondom de ogen verstrakt, waardoor vocht minder kans heeft om zich onder het huidoppervlak op te hopen. In veel gevallen kunnen wallen ook de oorzaak zijn van een ongezonde levensstijl. Roken is een grote boosdoener en resulteert in een beperkte bloedtoevoer, waardoor wallen én donkere kringen kunnen verergeren. Zorg daarom voor gezonde gewoontes, zoals een gevarieerd eetpatroon, voldoende nachtrust en beperkte alcoholconsumptie.

Lees meer