De gezichtsroller: een herleving van het Chinese beauty-ritueel
Cosmetica
06
JAN '21

De gezichtsroller: het Chinese beauty-ritueel

Al eeuwenlang wordt de gezichtsroller in het oosten gebruikt vanwege het kalmerende en genezende effect voor de huid. Ook in de westerse wereld is de beautytool niet meer weg te denken in de dagelijkse skincare-routine. Ontdek de werkzame kracht van de verschillende stenen en laat je inspireren door oosterse rituelen.

Geschreven door
PhoebeContent Creator

Welke gezichtsroller past bij mij?

Verwen je huid met een mini facelift vanuit huis met een bijpassende gezichtsroller. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Welke roller bij jou past is afhankelijk van je lichaam en geest. Je kan kiezen uit drie verschillende type stenen namelijk: Jade, Rose Quartz en Amethist. De Jade gezichtsroller staat bekend om haar positieve werking op het zenuwstelsel en zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest. De Rose Quartz gezichtsroller straalt de kracht van liefde uit, verhoogt het zelfvertrouwen en balanceert emoties. Als je slechte gewoontes wil aanpakken en je intuïtie wilt versterken is de Amethist gezichtsroller met haar beschermende werking zeer geschikt.

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Begin je beauty routine met het reinigen van de huid. Breng vervolgens een crème of olie aan en masseer dit in met een koude of warme gezichtsroller. Een warme gezichtsroller ontspant de spieren en een koude vermindert ontstekingen.

Begin na het reinigen van de huid met de gezichtsroller. Rol vanaf het midden van het voorhoofd naar de zijkant. Vervolgens rol je over je oogleden en onder je ogen, in de richting van je slaap. Tot slot zijn de wangen, lippen en kin aan de beurt. Ook hier begin je met het rollen vanaf het middelpunt naar de buitenzijde. Herhaal deze bewegingen 3 tot 6 keer om afvalstoffen optimaal af te voeren.

Jouw gezichtsroller reinigen

Na het gebruik van de gezichtsroller is het verstandig om de steen goed te reinigen. Spoel de gezichtsroller af onder stromend lauw water om overige bacteriën en gezichtsproducten te verwijderen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier of een handdoek. Zo beschadig je de gezichtsroller niet en is hij weer klaar voor het volgende gebruik.

Tijdens onze beauty masterclasses leren onze huidverzorgingsexperts jou meer over de voordelen van specifieke beauty rituelen.

Lees meer