Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Hoe verzorg ik verschillende huidtypes?
Cosmetica
18
NOV '21

Hoe verzorg ik verschillende huidtypes?

Geen huid is hetzelfde en ieder huidtype vraagt om een andere verzorging. Leer meer over jouw huidtype en ontdek welke gezichtsverzorging geschikt is voor jou.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Droge huid

Voelt jouw huid trekkerig, schraal en droog aan en vertoont ze barstjes en schilfers? Een droge huid is een veelvoorkomende huidconditie en is vaak seizoensgebonden. Het verzorgingsritueel van een droge huid staat in het teken van herstellen en voeden. Ga op zoek naar een romige dagcrème met voedende ingrediënten die de huid verzorgt en voorziet van hydratatie. Was je gezicht nooit met heet water en gebruik altijd een milde gezichtsreiniger die vrij is van uitdrogende ingrediënten.

Ieder huidtype profiteert van andere cosmetica ingrediënten. Een droge huid heeft met name behoefte aan romige texturen, voedende oliën en hydraterende bestanddelen.

4 van 9 artikelen gezien


Gevoelige huid

Dames met een gevoelige huid kunnen last hebben van roodheid, een trekkerig gevoel en een droge huid. Dit huidtype reageert hyperactief en vraagt om een milde verzorging die de huid goed kan verdragen. Bij het kiezen van geschikte huidverzorging is het belangrijk dat je irriterende additieven vermijdt. Kies voor producten zonder parfum, sulfaten en alcohol. Hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe beter. En delicate gezichtsreiniging is de basis voor een effectieve, maar milde verzorging.

4 van 7 artikelen gezien


Normale huid

Een normale huid voelt soepel aan en beschikt over een gelijkmatige teint. Dit huidtype heeft geen specifieke problemen, maar vraagt wel om een geschikte huidverzorging om een gezonde balans te behouden en huidveroudering tegen te gaan. En verzorgingsroutine die bestaat uit een milde reiniging, SPF en een verzorgende dag- of nachtcrème is voldoende.

4 van 9 artikelen gezien


Gemengde huid

Een gemengde huid heeft vaak droge wangen en een vette T-zone. Dit huidtype heeft baat bij het zogeheten multimasken. Multimasken is het gebruiken van diverse gezichtsmaskers voor de verschillende onderdelen van het gezicht. Zo heeft de T-zone behoefte aan een reinigende formule, terwijl de wangen tot leven komen met een voedend masker. De verschillende formules brengen de huid weer in balans.

4 van 11 artikelen gezien


Rijpe huid

Een rijpe huid is het resultaat van huidveroudering. Dit wordt veroorzaakt door het natuurlijke proces van ouder worden, maar ook door externe factoren. Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt de celactiviteit af en deze wordt pas écht zichtbaar rond het 35ste levensjaar. Gelukkig zijn er bewezen ingrediënten die huidveroudering remmen, waaronder retinol, vitamine C en peptiden. Voeg deze krachtpatsers toe aan jouw routine middels een serum of nachtcrème en ga de strijd tegen huidveroudering aan.

4 van 10 artikelen gezien


Vette huid

Een vette huid produceert te veel talg en dit resulteert in een glimmende en vet aanvoelende huid. Puistjes en mee-eters komen ook veel voor bij dit huidtype doordat de huid de hoeveelheid talg niet kan verwerken. Een vloeibare exfoliant is de eerste stap tot een heldere huid. De Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice is een krachtige formule die onzuiverheden voorkomt, poriën reinigt en de talgproductie minimaliseert.

Schrijf je in voor één van onze beauty masterclasses en laat je persoonlijk adviseren door onze huidverzorgingsexperts.

4 van 10 artikelen gezien


Vochtarme huid

Een vochtarme huid is geen huidtype, maar een huidprobleem en kan dan ook opgelost worden met de juiste gezichtsverzorging. Een hydratatieboost is dé oplossing en een hyaluronzuur serum is een ware must. Hyaluronzuur kan 1000x zijn eigen gewicht in vocht vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Breng hyaluronzuur aan op een vochtige huid, want alleen dan kan het zoveel mogelijk water absorberen. Breng daarna direct een hydraterende crème aan die het serum als het ware insluit.

4 van 11 artikelen gezien


Lees meer